Home / Info / 10 Blogger Wanita Super Cantik Di Malaysia

10 Blogger Wanita Super Cantik Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca setia blog Ammar.

 

Tadi Ammar baru sahaja baca sebuah blog yang menyenaraikan 19 blogger wanita yang cantik di Malaysia. Lepas baca post tu tiba-tiba Ammar dapat ilham untuk tulis post ni. Post Ammar kali ni bertajuk 10 Blogger Wanita Super Cantik Di Malaysia. 10 orang yang dipilih bukan berdasarkan undian tetapi berdasarkan pengamatan Ammar sendiri. Setelah di pilih-pilih, ditapis-tapis akhirnya 10 orang ini yang berjaya tersenarai antara top 10 blogger wanita super cantik di Malaysia.

 

1. Tasha Manshahar [ http://nadiarocher.blogspot.com/ ]

 

2. Irine Nadia Marcello [http://irinenadia.blogspot.com/  ]

Irine Nadia Marcello

3. Fatin Liyana [ http://honeykoyuki.blogspot.com/ ]

 

4. Bella Dela Rosa [ http://weirdbella.blogspot.com/ ]

 

5. Arxar Nadhirah [ http://arxarnadhirah.blogspot.com/ ]

 

6. Yuyu Johanna [ http://chentanuriz.blogspot.com/ ]

 

7. Lulu Caldina [ http://lulu-pages.blogspot.com/ ]

8. Farah Lee [ http://farahinlee.blogspot.com/ ]

9. Yana Nanako [ http://www.yana-nanako.com/ ]

10. Pelangi Chenta [ http://pelangi6767.blogspot.com/ ]

About Ammar

Nama penuh saya Ammar Yasir Bin Che Hassan. Saya merupakan seorang pelajar Ijazah Pentadbiran Perniagaan di salah sebuah IPTA di Malaysia. Menjadikan penulisan blog sebagai medium untuk menyampaikan maklumat terkini. Mula sebagai sebagai seorang blogger aktif pada Disember 2010 sehingga sekarang.

172 comments

  1. tunggu aku wat nnt kah2..

  2. cantekkk

  3. anugerah Allah swt…^^.

  4. haaaaa? terkezutttt! =,=

  5. assalamualaikum ammar…wah semuanya cantik2 n top2 blogger ye…mama dah terjah blog mereka tadi…:)

  6. waaa, semua dah pasang awek2 blogger dalam post nampak.. Hehehe…

    jemput komen post kat blog ye :D terima kasih

  7. Lulu Caldina tetap yang tercantik… hehe

  8. Ammar ..

    Thanks a lot! Buat Pelangi terharu maru~~
    siapalah pelangi ni nak dibandingkan dengan blogger lain yang cantik manis ~ =)

  9. Lyssa Faizureen aku xde ke woi? hahhaha

  10. mana Lyssa Faizureen aku xde ni? haha

  11. Emmmmm..cntikkkkkkkkkk<3

  12. semuanya aku tak pernah jumpa. Hoho..

    • Ha.. En Titan… sekarang dah jumpa… tinggal kena tapis cari top 3 jer…
      p/s.. ada yg dah kawen tu kot… senang la nak buat pilihan….
      kenapa top 3 jer? 1 tu untuk sapa tu? purple ?

  13. memang cantik betul la diorang ni =)

  14. imasahaja.blogspot.com xtersenarai kew?hehe

  15. maafkanpencinta

    nurulain8888.blogspot.com

    ni blogger terfemes + gojes + terchumel !

    see it !

  16. Semoga tidak disalahgunakan.

  17. Ammar???ahaha..apa pun tengs sbb ni bkn undian tp ikhlas dr mata ammar kan?sori lama sis tak singgah sini.busy sgt2 nak blk malaysia.psst:lulu cardina mmg cantik.mcm sheila majid kan?

  18. semuanye cntik2 kan???? :)

  19. aku pernah jumpa Tasha Mansahar…
    boleh dikatakan selalu aku jumpa dia dr dia form 1 smpi form 4 sbb die tu junior aku… huhu^^
    die mmg lawa & suare die pown sedap…

  20. serius memang merka cantik dan berbakat

  21. negro lg cantilk la.,.,

  22. x abis2 ngan geng nigger ko tu =.=

  23. da aku tgk diaowg mcm tu.,.,adoi~~~

  24. Afifi Mansor yelaaaaaaaaaaa~

  25. TENGOK MEMANG CANTIK TAKUT SUARA SENGAU. KO ORANG DAH DENGAR SUARA DIAORG

  26. Subhanallah ciptaan Allah semuanya indah. Tapi semuanya biasa-biasa je la Ammar..Takde wow factor..hehe

    Oil and Gas Jobs

  27. Yuyu Johana n Farah Lee pilihan hati…

  28. nampak sangat siapa yang tulis entry ni stalker terhebat.

  29. Fatin Belemoih

    cantikcantik

  30. No Hanis Zalikha..???? PELIK

  31. Ieda Siska Abu Bakar II

    cantik~

  32. sebuah keindahan besar

  33. Mmg ayu n cntik manisnye

  34. Awek dlm pic ni..mmg manis owg nye..sejuk mata tgk

  35. lu pilih no 1 3 4 & 5.. haahahaha

  36. ad rmai lg yg cntekla..huhu..

  37. 99.9% sume dah berpunye… adehh~ XP

  38. suma cun2 tp Lidya miza juga yg manis..suka tgok wjah die yang ori nice..

  39. ada aku kesah?

    apa la sangat nak jadi blogger tcomel la tcute..la tgedik la..ooopppssss..

  40. Jannah Harrisons

    I just like kak Farah Lee , beautiful outside and inside =).

  41. lyssa faizureen xda ka?

  42. hang ni pasai pa.??meren dh ka??

  43. apasal Yuyu Zulaikha x tersenarai?

  44. paling besar plak pict Tasha Manshahar tu.. mmg cun la, suara pun sedap.. aku suka lagu dia yang bertajuk -be Mine- layan beb hehe

  45. Saleh Huddin El-Ayoobi

    takde cantiklah… bini aku lagi cantikk…

  46. biasa je.takde la sampai super cantik.tp apa2 pun hak bro la sbb bro punya post

  47. kawe tau demo minat ko nawal al zogbi kan…haha

  48. mana IRINE NADIA MARCELLO ?

  49. erkkk??..alhamdulillah..
    …tapi denakamarulbahrin tak dokk..huhu

  50. yng pling cntik bgi Ku Shaleena Ramli, kak fatin liyana.
    yng lain pooon cntik jgak :) :D

  51. cantik. tapi… Maria Elena xde ke?

  52. xde la sampai tahap super cantik kannnn… for me a blogger is judged by his/her writing, bukannya kecantikann and anyway cantk tu subjektif, ammar je kot yg rasa diorg ni supercantik

  53. rasew len je mka tasya uw..plik pulok..

  54. ehhh mcm plik je..tasha manshahar bru trknal trus ad list blogger trcntik..ptutnya FL pertama..hehe mana irene nadia.nisa kay.lyssa, cik epal,..nim…hmm btw..cantik la jgk :)

  55. ada yg cantik…ada yg jelek…

  56. Salmiza Sapuan

    aku lg cantik kan Joe Black hahahahaha

  57. mana ada cantik semua buruk je

  58. Normeck Azzuri

    yg komen dalam ni pun buruk

  59. Salmiza Sapuan kuin mmg cantik…dimata king…hehe

  60. Mohd Waliyuddin nak cip 10m…erk

  61. Normeck Azzuri erk..

  62. ooh..ok la biasa2 je.. x la super sgt…tp kalu u punya pengamatan mcm tu super duper ke…i tgok jerr…..

  63. sape la yg nilai ni…gile x cantik kot…

  64. Halfy Evian Yusuf

    ..beauty is in the eyes of beholder..

  65. kirim salam kt faris razman eh.. intake baru masuk.. haha

  66. gedik. cantik mekap jer. ambil gambar takder mekap confirm.. hancuss!!

  67. by bkn tahap blogger lagi hehe..

  68. online jap jerk.. hari ne balik lewat sikit.. by dh balik yerk?

  69. Aizat Zakaria

    Xcomey pongggggggg. super comel, that is overstatement.

  70. memang cantik dan anggun..

  71. nombor 1 dgn 5 je cntik…yg lain biase je

  72. 10 lelaki pling machola plak..
    hehee..

  73. weyh . apsal xda blog sya ne ? nak jgk !! ahahaha LOL =.=’

  74. Boleh pileh cam p pasar ikan x, fresh2 Lagi montel"

  75. blog fara hanim razak lagi cantik….
    tak caya tengok sendiri….hehehe

  76. Wow my kosmate Laskar Pelangi I'm so proud of you hahaha. Tapi memang cantik pun. ^^

  77. Ahaa.Perli ye. Uhuuu -,-
    Sebenarnya si Ammar ni silap orang kot

  78. betul la tu wani hahaha

  79. aha. sengal~ entry ni dah lama la. wotwotwot

  80. make up lebih.

  81. Syarqhawi Mohamad

    bajet cntek je tayang gambar,,, bese2 suda.

  82. knp hazanis x tersenarai admin?
    http://hazanis.blogspot.com/

  83. x la cntik sngt…aq pena jmpa yg lgi cntk…..

  84. ima sahaja takde ke. dia cantik apa ^^.

  85. Wanie Nor Hazwani

    Cntik Laaaa! ^_^

  86. lelakimisteri

    Maria elena xda pn…

  87. hmm…orang cantiklah katakan..

  88. ni amik gamba diorang ni, ada mintak kebenaran tak?

  89. Ahmad Fauzi Bahri

    blog Hanis Zalikha tak tersenarai ke?

  90. Kamarudin Kassim

    3,4,5,7 dan 8 aje yg bole d ketengahkan blum de yg layak pun…sbb2 mcam org2 kebykan ajee…tp itu hnya mataitam saya….tanzzz.

  91. Tasha Manshahar , ILOVEYOU <3.

  92. wow…

  93. ini bukan `Pertandingan Dewi Remaja'…harap jgn pilih-pilih yer..!! hihi..

  94. cantik lg manis, sejuk mate memandang wanita bertudung ni…..

  95. arwah yasmin hucwink if tak silap die cantik.

  96. bha kunun hahahahah…

  97. aku minat yg no 5 tu.. manis!!!

  98. um , lagi lawa kalo ta tnjukkan wajah tu….

  99. npa blogger irene nadia xtrsnarai..cntik apa..huuu ~~

  100. memang sesuai….cantik….:)

  101. Nor'Aida Rosely

    Ehem..Ehem.. 10 senarai Blogger Wanita TUA Super Cantik
    Tak nak buat ke Ammar..?? hehehehehehehe

  102. Mungkin awak leh add in kawan saya. evaromina.com She will be on top of your list :)

  103. siap ada senarai lg..serupa masuk miss universe je la..cam hampeh.

  104. Tak cantik !!! -.-

  105. Muhammad Luqman Hakim

    jelez lah tuh

  106. Aik..xdE La..dA mmG dowG cNtik..kiteW cKp la cNtik..

  107. Muhammad Luqman Hakim

    hahahah
    anugerahkn
    jngn dioRang Slah gUnee yEeeE

  108. HopE sO..^_^

  109. semuanya chun..tp yop suka kat tasha..

  110. Chekem Kamalia

    erm…bg ck… irene nadia dan cpm nurhaliza sepatutnya dapat samada nombor 1 dan 2…pendapatku aje la..(",).

  111. Lela Mozzarela

    Mr Afifi….negro lagi cantik? Kalau tanggalkan bandana yg tutup mat, mungkin nampak manisnya wajah2 manis ni.

  112. Mustafa Kamal Ibrahim

    aku lg cantik.

  113. boleh la,, aku percaya…

  114. ala mdm lela mozzarela .,itu sume dusta jew.,

  115. tomenye

  116. kunyit goreng

    langsuir songos tk msuk ker ??:P~~

  117. encik Amar mintak share..

  118. Yuyu zulaikha pon blogger chantek per

  119. Nerrae Kachak II

    admin terlepas pandang.. not bad la..

  120. Tapi paling best blog serious! haha…dan aku stress.

  121. MD Shah Nizan Abu

    Lawa ke….huh…

  122. farah lee patut no satu….cantik n manis….the rest…2nd place..;-).

  123. mcm setan aku tngok ade lah….

  124. neigger lagi cantik..

  125. awak ttgl maria elena laa..she ohsem too.

  126. maria elena tu cantik dan nakal.. rugi tak letakk hehe

  127. wah irine pn trsenarai.dya mmg cntik n cute! i like!

  128. Kembang smgkuk

    Maria helena pn cntik gk.xde pun..

  129. takde yg cntik pun..u=sume cntik make up je..lagi2 si irine tu..x make up tak lawa mana pun..aisehh diana kamarul bahrin lg cntikk..cntik luar n cntik dlm..baca blog dena tenang je rasa..bca blog len tak habis2 mmperagakan muka n barag2 mahal dorg..ceh !

  130. unpredictable

    ada yg cantik ada yg x..mohon diperiksa semula…

  131. Wah. nak try buat la juga. manatau boleh dapat bini blogger. hahaha

  132. hanis zalikha xde ke?? btw, num 9,10 xlawa pun.. fatin liyana lawa.. takde. tensen jugak sbb hanis zalikha xde. ke.. ammar ni tak kenal sape hanis zalikha??

  133. Ada lagi cantik daripada nombor satu tu.

    • smua yer cntek..p sbnar ya ade ag yg cntek..ni msti taste owner blog ni.bb tu mreka yg trpilih..:) pe un xde mnusia yg x cntek..smua cntek..<3 -cantek hati<3

  134. biasa2 jer….

  135. mcm2 hahahahampeh kebykn 1 2 je leh tahan.. xde taste ar sape post ni..he2..

  136. x la lawa sangat..
    yg lgi lawa lgi bnyak

  137. Bloger lelaki terhensem di Malaysia takde ke? Kalau ada boleh la kita ramai-ramai hantar resume. Haha
    Afandi Othman recently posted…Hadiah Untuk DIri SendiriMy Profile

  138. wohaaa cantik2 semua…..blogger lelaki x der ker? heheh
    Faizal Fredley recently posted…Persedian Mendaki Gunung TahanMy Profile

  139. saya pun boleh berminat pulak nak tau pasal list nih :-)
    sabree hussin recently posted…Masalah Subscriber HILANG Dalam Sistem AutoresponderMy Profile

  140. hahahahah rajin buat research cari blogger wanita super cantik… well done! :D

  141. Ahhh.. mana satu aku nak pilih ni..
    azlanvai recently posted…Gaya Lelaki yang FAILMy Profile

  142. walaupun yuyu zulaikha tidak tersenarai, beliau tetap pilihan hati aku walaupun dah jadi isteri orang. hahaha
    khairul asrol recently posted…Pakar SEO MalaysiaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge