Home / Info / 10 Jenis Lelaki Yang Membahayakan Wanita

10 Jenis Lelaki Yang Membahayakan Wanita

 10 Jenis Lelaki Yang Membahayakan Wanita

Ini tips untuk wanita-wanita,  kena berhati-hati dengan jenis lelaki ini. Lelaki-lelaki tersebut boleh membuat hidup anda bermasalah macam mereka juga.

  • Lelaki yang sering berkata: “Abang memang sayang kat ayang, tapi abang belum bersedia untuk hubungan yang serius”. Amboi dah 3 tahun berkepit sana sini, masih belum bersedia ker? ha..ini lelaki tarak betoi punya. Diorang nak flirt jer, walhal anda belum ada dalam kamus hidup mereka.
  • Lelaki yang call/sms ikut suka hati diorang jer. Eh ikut suka ati diorang ja nak jumpa kita, nak call kita, bila kita perlu kan dia, bayang pun tak nampak.
  • Lelaki yang suka ajak dating, tapi bukan dating pon. Paham tak ayat tu? ala, korang tak pernah ker pergi dinner berdua?, jejalan berdua, tengok sunset berdua? Kalau orang lain tengok sure ingat korang couple & tengah bercengkerama. Padahal si lelaki tak pikir pun tu dating. Kepada wanita, jangan asyik keluar kehulur kehilir dgn lelaki sangat. Jatuh saham nanti babe.
  • Lelaki yang dah ada awek, tapi selalu sms/call n jumpa anda. Ooo ini lelaki paling bahaya, tapi malangnya paling banyak di Malaya. Lelaki jenis ni dah ada awek, tapi wanita lain juga dia nak bermesra. Bila kantoi dengan awek, diorang akan cakap korang kawan jer, takkan nak berkawan tak boleh? Amboi. Kalau setiap malam call, bila awek not around, mula naik tocang. Lelaki jenis ni ternyata buaya tembaga tak laku.
  • Lelaki yang pikir apa diorang buat semua betoi. Aduhai, pandangan kita semua salah, dia jer yang betol, Diorang ni jenis penting diri sendiri dan tak kan pikir perasaan orang sekeliling termasukla korang.
  • Lelaki yang blurrrr sentiasa. Contoh nya, lelaki yang tak paham kehendak wanita, even korang cakap terus terang pun dia ingat itu benda remeh ja. Ambil ringan perasaan kita.
  • Lelaki yang tak tahu kehendak sendiri. Kalau la diorang tak reti nak paham kehendak sendiri, korang ingat diorang boleh paham korang?
  • Lelaki yang selalu kacau korang, walaupun korang tu tengah busy menyelamatkan dunia. Lelaki suka sangat nak berkepit dengan korang, tak kira la korang keja ke apa ker. Sikit2 call, sms, nak jumpa. Mula-mula korang rasa ok. Tak lama kemudian korang sure tak tahan. Rimas dan lemas.
  • Lelaki yang suka kutuk lelaki lain, dengan harapan korang tak dekati lelaki yang dikutuk. Sah-sah lelaki ni kuat jeles, dan jangan terkejut diorang ni jenis ngada-ngada.
  • Lelaki yang tak dapat memberi layanan yang betul untuk seorang wanita. Apa lagi korang harap? buat siksa jiwa jer. nampak sangat lelaki jenis ni sukar nak bahagiakan korang.

 

 

Sumber

 

 

About Luna

29 comments

  1. Najwa Ariesya

    herm..betol la 2…tpi lw perkare nie jdi kt ak…x ku lpas kn begitu aje…luaran ak cm nie..tpi law dlm 2 alam….dlm 2 aty jngan pkir bukn-2.

  2. bt0l 2 mmg bt0l.. tp snang ke nk dpt smua yg xde kt ciri2 di atas 2? igt lah, stiap mnusia, wlau mcm mne pn klbihan yg ade pda dia, msti ade kekurangan jgk dlm dri dia, wlau pn sikit.

  3. jaga-jaga….

  4. pandai r kowg…kalau pmpuan plak.cmne….msti lg truk kn3…..baek gaku cpt…..

  5. Sapa la tls ni..blajr dlu knl sfat2 manusia..

  6. Norazlin Jasmi

    Tp kalau ikutkan penalaman the ramai aq jumpa lelaki2 mcm yg dalam artikel nie…kalau bab the kawan betaun tp xnk ada ikatan 2 mmg bahaya pn…

  7. bf aku. statement number 5 & 8. :(

  8. Farid Ariffin Aid

    arghhhhh,.. tipu bin pembesar lahhhh.. klau dah sayang… msti trime… kelabihan n kkurangan…. 1,3,4,5,8,9,10…. haaaa nie sume tkdew kat dri aq… yng laen adew lahhh.. hahahaha3…. tpiew awek aq ilekks jewp.. aq ad awek ker… hahaha3… Ini sume Poyo…

  9. Meor Husaini Meor Zainun

    xperlu nk tonjol kan salah laki sahaja..nk cari MR perfect kt dunia ni mmg xde the la slain Muhammad S.A.W.
    laki / wanita harus terima kelemahan masing2 seadanya..bru jernih hubungan tu.pandang agama dan sebahagian peribadi nya pun the cukup.

    tu baru rumah tangga aman.

  10. Muhammad Adeeb Fitri

    die caring la tu

  11. sedang alami no 5,6,7,10….hny Allah yg tau sabar nya hati ni..kdg2 trtanya apa betul ke ape yg blaku ni…andai ini jdoh yg kau tntukan utkku ya Allah aku redha..wlpn aku xdpt rasa spt insan lain..gmbirakan aku ya Allah..smoga ikatan ni akn mmberiku seribu hikmah..

  12. lelaki yg baik untuk perempuan yg baik, lelaki yg kurang baik, untuk perempuan yg kurang baik, setiap ayat allah mmg kebenaran, percayala, perancangan allah sangt sempurna, klu rasa diri dapat pasangan yg x elok, ckeak diri sendiri dlu, sblm tunding jari kt org.. klu diri x sehebat siti khadijah jgn harapkn pasangan seperti junjungan besar nabi Muhammad s.a.w. klu diri x sehebat sulaiman, jangan harapkn pasangan seperti putri balqis..

  13. kesiannya… mesti pompuan yg tulih kh3.

  14. org xbrilmu mcm 2 la dia ckp..xde agma dlm diri..2 la hsruh g skolah ,lari g mnoreh gtah..

  15. exactly!! totally agree…

  16. Masyaallah..Minta dijauhkan dari lelaki2 yang hanya ingin menjalin cinta yang sia2..Mudah2an aku dikurniakan seorang yang boleh menjadi Imam dan memberikan cinta yang membawa ke Jannah..amin..amin..amin…

  17. 10 jenis wanita yang menbahayakan lelaki ada x? post sekali…

  18. tak juga ini semua berpunca dari kita kalau tak kita mula tak kan la dorang nak balas balik kan.

  19. Kalau cmtu couple je ngan aku,, tinggalkn bf kau tu..

  20. Bahasanya banyak g ngerti,,

  21. aq taw mesti pompuan yg tulis nak bagi lelaki baca.. haha..

  22. statement begini adalah untuk renungan bersama, bukan berniat menjatuhkan atau dijatuhkan…sekurang2nya utk pengetahuan bersama walaupun sedar atau tidak mungkin berlaku oleh setiap pasangan.Ni kan satu alternatif nak mempertahankan sesuatu hubungan.Saling lengkap melengkapi antara satu sama lain…

  23. Agak sukar utk mencari yg terbaik di penghujung zaman..

  24. Aku mungkin sedikit blurr tapi aku faham perasaan wanita. lebih2 lagi yg dikecewakan…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge