Home / INFO / 5 Manusia Kanibal (Pemakan Manusia)

5 Manusia Kanibal (Pemakan Manusia)

 

Kanibal atau dikenali sebagai pemakan manusia (memakan makluk sejenisnya), kanibalisme ini telah berabad-abad lamanya diamalkan segelintir manusia zaman dahulu tapi tabiat ini semakin pupus seiring dengan kemajuan dan pemikiran manusia. Perbuatan kanibal sangat mempengaruhi semua orang, kerana perbuatan ini diluar kehidupan normal pada masa sekarang. Muncul pula manusia kanibal moden yang hidup sekarang ini.

kanibal

Jeffrey Dahmer,Amerika Syarikat adalah pembunuh tegar. Cara yang digunakannya memujuk mangsa dengan alkohol dan benda lain untuk berkunjung ke rumahnya, apabila mangsa datang kerumahnya maka tamatlah riwayat mereka. Jeffrey akan membunuh, memotong dan mencincang badan mereka tanpa belas kasihan setelah itu dia memakan mangsanya. Rata-rata mangsanya masih berusia remaja dan belia.

sumanto  kanibal

Sumanto satu-satunya kanibal yang berasal dari Purbalingga jawa tengah,Indonesia. dilaporkan pada tahun 2003, dia dikatakan mencuri mayat seorang nenek yang baru dikuburkan lalu ia memakannya. Kepercayaannya memakan mayat memberi kekuatan supernatural pada diri punca dia berbuat demikian. Pakar mempercayai Sumanto menghidapi sakit mental namun ia dipenjara selama 5 tahun.

 

Issei Sagawa

Issei Sagawa yang berasal dari japan juga digelarkan manusia kanibal, dia berpelajaran tinggi bergelar sarjana english di paris. konspirasi kanibalnya terbongkar pada tahun 1981. ia mengerat badan seorang wanita dan memakannya selama 2 hari. Akhirnya polis paris mengetahui dan menangkapnya. Walaupun dibicara, lelaki ini bebas kerana dia menderita sakit jiwa sebab itu mereka tidak dapat menghukumnya lalu dia dihantar kembali ke negaranya. Kini Sagawa hidup bebas di japan sebagai orang awam.

sex dan bunuh

Sex dan bunuh, lelaki berasal dari Ukraine bernama Andrei Chikatilo ini adalah pembunuh bersiri. Mangsa korbannya mencapai sebanyak 50 orang, dia memperkosa mangsanya terlebih dahulu sebelum membunuhnya lalu ia memakan mangsa korbannya. Dia sendiri mengaku bahawa dia menikmati keseronokkan apabila memakan daging mangsanya dan dia juga membunuh semata-mata demi kepuasan sex. Kejahatannya berkesudahan ditangkap polis yang membongkarkan perbuatan kejamnya selama ini.

Maureova
Keluarga ini mengejutkan dunia apabila mengamalkan kanibalisme, Maureova adalah keluarga kanibal anggota kultus dan kanibalisme dari Republik Ceko. Anggota ahli ini bersatu dan berkerjasama dalam pembunuhan 2 bersaudara lalu memakannya. ‘Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua’, perbuatan keluarga ini terbongkar apabila aksi mereka jahat mereka terakam dalam tv monitor bayi jiran. Akhirnya mereka di tangkap apabila jiran tetangga membuat laporan kepada polis. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge