Home / ISLAM / Cara Pelik Orang Syiah Solat

Cara Pelik Orang Syiah Solat

Cara orang syiah solat

 

Cara Orang Syiah Solat

Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid’ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.

Sejak berlakunya revolusi Syria barulah kita mengetahui tentang niat mereka sebenarnya, mereka cukup membenci kaum Ahli Sunnah sehingga mereka menghalalkan darah ahli sunnah. Dan kita sebagai Umat Islam janganlah membenarkan mereka ( Syiah ) daripada berpijak di bumi tercinta ini.

Di bawah ini antara gambar-gambar cara ibadah orang Syiah yang bercanggah dengan Islam:

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 2.0

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 2.1

Imam sembahyang mereka, sembahyang di depan tapi berada dalam satu lubang separas lutut (tempat yang lebih rendah dari makmum).

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 3

Pengikut Syiah tidak meyakini kesahihan solat Jumaat (tidak solat Jumaat) kecuali bersama Imam yang ma’sum atau wakilnya sahaja.

Banyak pihak mengatakan bahwa orang Syiah melakukan solat sama seperti orang-orang Islam namun hanya untuk sekadar taqiyyah (berpura-pura). Taqiyyah merupakan konsep atau ciri penting yang tidak dapat dipisahkan dari ajaran Syiah. Taqiyyah pada hakikatnya adalah “berdusta dan berbohong”. Pentingnya taqiyyah disisi Syiah banyak terdapat di dalam kitab-kitab utama mereka.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 4

Mereka sujud di atas seketul batu yang bulat leper atau empat segi. Ertinya dahi dan hidung tidak kena lantai. Batu itu disediakan dalam masjid atau mereka bawa sendiri ke mana mereka pergi. Batu yang paling suci pada mereka ialah diambil di Karbala kemudian Masyad dan di Qom. Kalau tidak dapat juga boleh juga gunakan batu-batu di tempat lain.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 5

Satu lagi cara sujud mereka puak-puak syiah ini, Kalau tidak ada batu, mereka akan gunakan apa-apa yang tumbuh dari bumi sebagai tempat sujud (letak dahi). Paling tidak, sujud atas tapak tangan. Tujuan mereka buat begitu kerana kata mereka manusia jadi dari pada tanah. Apa jenis sujud pun kita tidak tahu.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 6

Inilah contoh ajaran Syiah yang menyimpang jauh dari ajaran Islam yang sebenar. Mereka bersembang waktu tengah solat. inilah Ulamak Syiah yang diagung-agungkan mereka solat sambil berborak.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 7

Syiah soalat bukan dengan tatacara solat yang diajarkan oleh Rasulullah s.a.w. Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam yang dikenali kaum Muslimin, tetapi dengan memukul kedua pahanya beberapa kali.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 8

Para pengikut Syiah sedang Solat/Sujud di ruang sama (di masjid mereka). Mereka menghadap ke arah mana ketika bersujud?, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan dalam Al-Quran.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 9

 

Wanita syiah sedang bersujud di perkuburan syiah (Sujud di kubur ulamak mereka), sangat bercanggah dengan ajaran Islam, jauhilah diri kita dari golongan yang sesat ini.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 10.0

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 10.1

Solat/Sujud menghadap ke kubur dan I’tikaf (duduk di masjid) bersalahan arah kiblat menghadap ke kubur, kenapa tidak kearah kiblat sepertimana yang diperintahkan oleh Rasulullah s.a.w. siapa yang mereka sembah?

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 11

Kubur Khumaeni ditawaf tiap-tiap hari dan diberkati dengan bermacam-macam amalan taghut, ini adalah satu ibadah mereka jauh tersimpang dari ajaran Islam yang sebenar, ini mengambarkan kesesatan Syiah yang nyata.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 12

Puak-Puak Syiah membina Kaabah sendiri di bandar Najaf, mereka akan tawaf sebagaimana tawaf di Batullah Makkah. sesat dan amat menyesatkan.

Akhir zaman Yahudi akan jadi kawan baik mereka (Syiah)

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 13

Pemimpin negara Syiah berpelukkan dan beramah mesra dengan pemimpin Yahudi menunjukkan hubungan baik diantara mereka, Syiah adalah sekutu Israel untuk menjatuhkan Islam.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 14

Pemimpin negara Syiah membuat perjumpaan dengan pemimpin Yahudi. apakah tujuan sebenar mereka?. Syiah bagaikan musuh dalam selimut umat Islam. Mereka mengaku Islam tetapi diam-diam menusuk dari belakang.

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat 15

Ahmad Niejad, pemimpin negara Syiah, menunjukkan pasportnya yang terlis namanya sebagai nama Yahudi nama dalam Yahudi ialah ” SABURJIAN ” sebagaima yang tercatat dalam akhbar Britain ” Daily Teleghraph ”.

Perngai Ulamak Syiah 16

Dan yang terakhir, paling teruk sekali ialah perangai ulamak Syiah. Depan nampak anti kuffar, belakang cium tangan perempuan mereka. Itulah kepura-puraan (Taqiyyah) puak Syiah yang perlu kita tahu.

Tersangatlah sesat gologan ni ! Tolong umat Islam jangan keliru ! berpegang lah pada Al-Quran dan Hadis.

Jom sebarkan! jangan biarkan Syiah menyesatkan umat Islam dan meratah daging umat Islam. Sebarluaskan risalah ini jika anda prihatin terhadap ancaman yang melanda akidah umat Islam.

Wallahu’alam….
Sumber: hasnulhadiahmad.com

26 comments

 1. Syiah keparat!

 2. moga2 kita terselamat dr kesesatan ini..,.Amin…

 3. Shinigami Tensei

  Syiah sesat

 4. Sesat lagi menyesatkan…..ya Allah selamatkan saudara islam kami ahli sunnah di syria….

 5. Alya Lywasisyani

  Astaghfirullahalazim….tak tau nak jadi apa dengan org2 Islam skrg…masalahnya negara Malaysia pun dapat virus syiah tak guna tu…dasar musuh dalam selimut Islam…duri dalam daging…..gunting dalam lipatan……

 6. Mohd Fahmi Fc Fizshol

  yg bina kaabah sendiri tu, tak taw laaaa -.-

 7. Teruknyerr syiah…

 8. TERNYATA BANYAK JUGA KAKI TANGAN ZIONIS YANG HOBI MENEBARKAN PERSELISIHAN DIANTARA UMAT ISLAM……APA GAMBARNYA BISA DIPERTANGGUNG JAWABKAN DUNIA AKHIRAT? JANGAN KARENA TUJUANNYA MEMECAH BELAH UMAT ISLAM GAMBARNYA DIREKAYASA.KARENA SEJARAH ISLAM PENUH TIPU DAYA ANTARA MUAWIYAH DAN AHLUL BAIT, BANYAK HADIST PALSU(MANA YANG BENAR DAN SALAH HANYA ALLAH YANG MENGETAHUI), BANYAK ORANG YANG PURA2 ISLAM,,, DAN KITA GENERASI TERAKHIR UMAT HANYA MENGIKUTI APA YANG DILAKUKAN PENDAHULU KITA, TIDAK MENGALAMI LANGSUNG DIJAMAN NABI…JADI LEBIH BAIK TOLERANSI DAN MENGHARGAI KEYAKINAN GOLONGAN YANG LAIN, KARENA KITA JUGA BELUM TENTU BENAR.

 9. Semoga Kita sllu dlm lindungan-Nya,,,,

 10. Astaghfirullahalazim

 11. sungguh bertentangan dgn Hadith dan sunnah. mohon share :)

 12. terima kasih atas info.. saya pun baru tahu..mohon share yes admin..

 13. masalahnya kerajaan malaysia sendiri yg benarkan mereka masuk dan bial dah memudaratkan barulah terhegeh2.. kita dapat lihat ramai org melayu dan terpengaruh pada ajaran syiah.. siapa nak jawah hal ini?

 14. syiah semakin menular.

 15. Allhamdulillah terima kasih.untuk maklumat ni.

 16. mudah2an kawan kite x jadi macam ni…jauhilah diri kami dari neraka jahanam….amin.

 17. Inilah syiah! Tolong sebar2kan….

 18. Izzat Zahrati Ramli

  terima kasih atas info..

 19. HIDUP DI DUNIA INI SANGAT SUSAH…

  YA ALLAH JAUHKAN LAH HAMBA DARI ORANG2 penganuT SYAH…..

 20. Syatin Fatin Nadhirah

  nauzubillah.. moge dikuatkn iman..tetap dijalan Nye..

 21. Semoga kita selalu dalam lindunganNYA…Amin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge