Home / Cinta / Cemburu Lelaki

Cemburu Lelaki

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca nukilan Kasih Suci. Alhamdulillah kesihatan sedikit baik hari ini dapat lah Kasih Suci menaip berkongsi rasa berkongsi tips dan pendapat bersama kalian semua

Dalam perhubungan dua hati ramai yang menuding jari mengatakan wanita paling kuat cemburu dalam perhubungan kasih. Namun, andainya ia adalah cemburu buta perlulah dielakkan agar ia tidak memudaratkan perhubungan. Cemburu buta boleh merosak hubungan sesama pasangan dan insan sekeliling kita. Namun, tidak kita perasan bahawa lelaki juga memndam perasaan dan merasa cemburu.

Pernahkah kita tahu bahawa lelaki juga kadang kala makan hati akibat cemburukan pasangannya bersama lelaki lain? tidak semua lelaki mampu meluahkan rasa cemburu mereka. Kebanyakannya memendam rasa dan hanya berdiam diri. Andai pasangan mereka lebih bergaya dan berpewatakan menarik dan peramah ia akan menjadi penguat untuk sifat cemburu itu tumbuh subur dalam diri lelaki.

Apa yang ditakuti apabila lelaki memendam rasa cemburu dalam dalam diam akan terbakar sendiri dan akhirnya merosakkan perhubungan. Banyak kes bunuh dan dera berpunca dari sifat cemburu. Apa pun bagi lelaki mahupun wanita, pandai-pandailah menjaga hati pasangan jangan sampai mereka terpaksa memendam perasaan akibat tidak selesa dengan sifat ramah mesra kamu bersama kawan berlainan jantina.

Bagi dilanda cemburu, pandai-pandailah mencari jalan penyelesaian bagi masalah yang berlaku. Wallahua’lam

 

8 comments

 1. lelaki sbnarnya kuat cemburu..

 2. laki kaluau cmbru biasenye x tunjuk2..diam je..pndam dlm hati..

 3. Sya-sya Nabilah

  cemburu buta jak lelaki nhe..

 4. llaki jnis yg stedy.. ahahahaha,, stedy lr sgt.. wkawkawkawka

 5. sama2 jg.. just kena bijak nda handle cemburu ni.

 6. mrindu tndaY syng.
  cmburu tndaY cnta.
  ttp birlah kne pda tmpatY.
  jngan smpai memkn dri, hati n jiwa..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge