Home / Info / koleksi gambar basikal fixie

koleksi gambar basikal fixie

basikal fixieKoleksi Gambar Terbaru Basikal Fixie. Memiliki sebuah basikal fixie seperti satu trend terkini remaja sekarang. Ramai remaja sekarang tergila-gilakan basikal fixie dan menjadikannya salah satu trend terkini mereka. Di sini Ammar ingin berkongsi beberapa koleksi gambar terbaru basikal fixie.

 

Apa itu basikal fixie? Basikal fixie adalah sebuah basikal yang tiada roda bebas(free wheel) iaitu dalam erti kata lain paddle sentiasa bergerak ketika basikal sedang bergerak. Basikal fixie tidak seperti basikal biasa yang paddle boleh tidak digerakkan ketika basikal bergerak laju.

 

Selalunya basikal fixie atau fixie bike didatangkan dengan pelbagai warna dan design menarik. Selain itu, basikal fixie juga tidak mempunyai break kerana paddle basikal ini telah bertindak sebagai break. Untuk break, penunggang perlu membalikkan kayuhan atau sendal paddle ke belakang. Basikal fixie akan berhenti dengan tiba-tiba tanpa break tangan seperti basikal biasa.

 

Harga sebuah basikal fixie atau fixie bike ini bermula dari ratusan ringgit sehingga ribuan ringgit untuk sebuah. Harga bergantung pada design, warna dan jenama. Tunggu apa lagi!!! Dapatkan basikal fixie sekarang di kedai-kedai basikal berdekatan dengan kediaman anda. Basikal fixie sungguh awesome!!!

 

fixed-wheel bicycle

 

fixie bike pure

 

fixie bike

 

fixie-bike

 

fixie-bikes

 

Fixie-Gomax-27-08-Green-a

 

fixie-pure2

 

foto basikal fixie

 

About Ammar

Nama penuh saya Ammar Yasir Bin Che Hassan. Saya merupakan graduan Ijazah Pentadbiran Perniagaan di salah sebuah IPTA di Malaysia. Menjadikan penulisan blog sebagai medium untuk menyampaikan maklumat terkini. Mula sebagai sebagai seorang blogger aktif pada Disember 2010 sehingga sekarang. Hubungi saya di [email protected]

10 comments

 1. smart juga designnya..

 2. tiada harga pun.

 3. saper ader body fixie bagi aq.

 4. kenape nak ke?

 5. ade spe2x , yg nk jual rim hrga yg murah.. aq nk beli ni

 6. Nur Syaza Zuhairah

  Bagi saper 2x yg nk jual basikal fixie bagitau aku ,aku nk beli tau

  • Saya nak jual sebuah basikal fixie
   warna Oren
   Harga Rm 450
   kalau betul berminat boleh la nego sikit2
   Basikal jarang naik sibuk keja
   daripada simpan saja baik jual
   terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge