Home / INFO / Khinzir Beranak Separuh Manusia Dan Separuh Khinzir

Khinzir Beranak Separuh Manusia Dan Separuh Khinzir

Real atau Photoshop atau memang nampak buatan manusia seperti memakaikan costum?? huhu

 

Kejadian seekor khinzir melahirkan anak yang memiliki tubuh separuh manusia menggemparkan masyarakat antarabangsa terutama di kalangan doktor. Sebaik sahaja berita ini disebarkan secara meluas, ramai di kalangan doktor dari Amerika Syarikat dan Kanada dikejarkan ke bekas negara Soviet Union itu untuk memeriksa bayi lelaki yang memiliki tubuh separuh khinzir dan separuh manusia itu.

 

Anak khinzir yang dinamakan Alexander, seberat 3 kg dan mempunyai muncung serta rambut seperti bulu khinzir. Sepasang kakinya adalah normal dan tangannya menyerupai tangan binatang (kaki). Kajian baka menunjukkan bayi itu memiliki kromosom manusia dan khinzir. Dia mempunyai otak manusia dan adakala menangis seperti bayi normal tetapi ada kalanya dia mendengus seperti khinzir di dalam kandang.

 

Menurut laporan, anak khinzir itu dilahirkan hasil ujikaji genetik ganjil yang dijalankan oleh penternak khinzir, Yuri Tenchin yang menyuntik air mani manusia pada dua ekor khinzir. Ujikaji aneh yang dibuat enam bulan lalu itu berjaya membuatkan seekor khinzir melahirkan bayi khinzir perempuan tetapi mati ketika dilahirkan. Menurut Tenchin, dia menjalankan ujikaji itu untuk membaiki baka mutu khinzir. Dia mahu menghasilkan spesis khinzir yang mampu menjaga diri mereka sendiri.

 

Ujian genetik ini menimbulkan kemarahan pemimpin agama kerana manusia tidak berhak campur tangan dalam urusan Tuhan. Beberapa pakar dari Amerika dan Kanada bagaimanapun berpendapat kewujudan bayi khinzir itu mungkin berpunca daripada kesan radioaktif yang menyelaputi Ukraine selepas kejadian kebocoran kilang nuklear Chernobyl pada April 1986. Menurut pakar radiasi, dia tidak fikir dalam apa cara kebetulan sekalipun kejadian kacukan baka manusia dan binatang boleh berhasil. Ini kerana Alexander dilahirkan di bandar Slavutich, 160km dari reaktor Chernobyl.

 

Adalah mustahil seekor khinzir boleh mengandungkan anak manusia. Alexander dilaporkan lebih gembira menjalani kehidupan sebagai seekor khinzir daripada seorang bayi. Dia gemar bergelumang dengan lumpur dan mengotori makanannya.

 

Cara dia makan tidak ubah seperti khinzir. Dia menghulurkan muncung kepada makanan sambil tangannya mencarik-carik meja.

 

———————————————————————————-

P/S: Wallahualam la benar atau tak cerita ni, Mat pun x pasti

No comments

 1. Auta semua ni… Ada yg pecaya ke? :p

 2. kuat nipu terrr…agok2 arrr.ko ado sapo2 cayo?
  sumer ni NAWOK….

 3. Apa cara kebetulan sekalipun, kejadian kacukan baka manusia dan binatang MUSTAHIL untuk berhasil.

  Sains sendiri sudah menjawab persoalan ini. Aduyai………

 4. Nampak macam edit or ade costume khinzir dia guna.

 5. Saintis telah mengatakan persenyawaan dari lain2 baka spesies tidak boleh terjadi. Dan tidak akan juga Allah melakukan kesilapan dalam urusan Alam Nya.

 6. betul ke ni! cam tak caya aje.

 7. Berylz Chaldean

  bleh pcaye ke nie..

 8. Dionysia Jimmy Goh

  berita ni betul……saya ada baca artikel berita dia dan bukan dari internet….depan mata sendiri…..well, klu tak betul…takkan masuk berita kan?

 9. Syarhah M. Tahir

  ni bukan berita, keluar paper. tp bukan halaman utama-bhg hiburan. I pun baca, Cuba google Scientist Yuri Tenchin. Scientist begitu popular takkan ceritanya di bincang dalam bahasa Melayu je?

 10. Dionysia Jimmy Goh

  bukan newspaper malaysia yg saya baca….. ^^

 11. berita ni masa aku kecik kecik dulu dah kuar paper…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge