Home / INFO / Kisah Benar! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali

Kisah Benar! Mayat Dalam Kubur Digali Dan Hidup Kembali

mayatBanjarmasin, Indonesia – Kubur seorang lelaki digali semula oleh pihak keluarga kerana diyakini mayat dalam kubur tersebut masih hidup. Lelaki yang telah dikubur lapan jam itu dipercayai bernama Yadi, warga Kelurahan Kelayan Selatan, Banjarmasin Selatan, Kalimantan Selatan.

Setelah dikeluarkan dari kuburnya, jasad Yadi yang terbungkus kain kafan dibawa ke hospital Banjar baru. Pasukan keselamatan setempat menyatakan lelaki bernama Yadi berselimut kain kafan itu sudah meninggal. Oleh kerana tidak yakin, pihak keluarga telah membawa mangsa pulang ke rumah.

Penduduk setempat datang untuk melihat Yadi. Satu keanehan terjadi pada mangsa, walaupun tidak bergerak dan bernafas, tubuhnya masih hangat bahkan mengeluarkan peluh. Beberapa pengamal agama dipercayai ‘ustaz’ yang datang menyatakan ada tanda-tanda mangsa, Yadi masih lagi bernyawa.

Walaupun Yadi dikatakan telah meninggal dunia akibat lemas di sebuah sungai. Keluarganya menemui Yadi dalam keadaan ‘tidak bernyawa’ kerana sudah 10 minit lemas. Ketika dibawa ke Hospital Ulin, pihak doktor mengatakan Yadi sudah meninggal.

Selanjutnya keluarga telah menyemadikan Yadi.

Pada malam harinya, isteri Yadi berasa ‘tidak sedap’ dan meminta agar kubur suaminya Yadi digali semula kerana dirinya percaya suaminya itu belum meninggal. Pihak keluarga yang mendengar  keluhan isteri Yadi lalu sepakat menggali semula kubur Yadi. Kini, rumah Yadi terus didatangi warga yang mendengar cerita ini.

Lihat video ketika kubur Yadi digali semula dibawah.

 

Sumber: 2dayblogger.com

9 comments

 1. tahniah kerana menulis utk pengetahuan

 2. tiada siapa yg dpt menolak ketentuan Allah…
  admin, nnti update smbungan kisah nie yer…nak tahu apa pengalaman dia masa dia dikuburkan…tq.

 3. Xdepun dalam story ni kata manyat tu hidup lagi….cuma kata berpeluh jer….

 4. allah swt maha b, kuasa,..xsabar nk tahu ape kisah seterus nye.

 5. hmm hidup tapi just kuar peluh.

 6. Allah maha besar. Berpantang maut sebelum ajal kan.

 7. apa pnya cerita nak ksi heboh tpi cerita indak hbis GANTUNG CERITA..

 8. Solehuddin Marzuki

  mne cite y laen.,.??

 9. Lepas d gli semula tu nk thu gak khidupan slpas tu.biasanya Allah xkn biarkn die crita khidupn die d kubur sbb tu rahsia kta Allah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge