Home / Info / Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia

Rumah Hantu Terbesar Dan Paling Seram Di Dunia

862785_467680463285980_1696590528_n

Rumah hantu merupakan sebuah tempat yang dibina untuk memberi peluang kepada para pengunjung merasai pengalaman seram. Walaupun pada asalnya rumah hantu ini dibina untuk sekadar hiburan sahaja, namun ada juga yang menganggap ia tempat yang paling menyeramkan. Sebuah rumah hantu yang terletak di negara matahai terbit, iaitu Jepun ini telah diakui oleh Guiness Book of Record sebagai rumah hantu terbesar dan paling menakutkan di dunia.

Bangunan usang ini telah diubahsuai menjadi rumah hantu dalam tema hospital. Berbeza dengan rumah hantu biasa di Taman Tema (theme park) atau Fun Fair, rumah hantu ini tidak memiliki jalan atau laluan yang sudah ditetapkan.

Para pengunjung terpaksa berjalan sendirian atau dalam kumpulan 2 – 3 orang untuk menuju ke pintu keluar. Di dalam rumah hantu ini juga terdapat banyak pintu atau tingkap yang terpaksa dibuka secara manual oleh pengunjung. Selain hiasan dalaman yang mengerikan, rumah hantu ini juga dipenuhi oleh para pekerja yang berdandan ngeri seperti hantu sebenar. Bukan sekadar mengerikan pada pandangan mata, rumah hantu ini juga mempunyai bau menusuk hidung para pengunjung.

Bangunan rumah hantu ini mempunyai laluan sepanjang 700m yang penuh dengan lorong-lorong kecil yang boleh membuatkan pengunjung tersesat. Sekiranya pengunjung tidak sesat, masa lebih kurang 50 minit diperlukan untuk keluar dari bangunan tersebut.
Untuk menambahkan rasa takut pelawat, sistem audio yang terdiri daripada suara teriakan, suara langkahan kaki dan lain-lain dipasang dalam bangunan itu.

Kerana terlalu menakutkan, ramai pengunjung yang terluka kerana terjatuh dalam bangunan hantu itu. salah satu gambar rumah hantu yang menyeramkan di rumah hantu tersebut

About Mat Selipar

Saya merupakan seorang insan biasa tetapi ingin menjadi luar biasa. Saya suka berkongsi cerita dengan anda semua... :). Untuk sebarang pertanyaan,permintaan atau komen bolehlah emelkan kepada saya di [email protected]

12 comments

  1. huhai..bawa machine guns ne hehe.

  2. gilaaa.. p bawak parang siap2.. kat mana ni haa.

  3. Pn Raja Qhalef

    tu jer?

  4. jgn ckp seram kat situ jgk awk pengsan xD hahaha

  5. standby bawak yasin (Y).

  6. hantu paling seram dalam movie hantu jepon (Y).
    like kalaw betol :)

  7. prgi rumah hantu dkt lost world ipoh pun dh mcm nk pengsan…
    nie kn pulah rumah hntu cmni..boleh meninggal kut..klau hti x kuat :(

  8. aaaaaaaaaaaaaaa….ada hantu….!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. hai

  10. mechine gun xmaen arr minigun ahh bru syok tmbk hntu

  11. standby daa bwk arr yasin ker quran kerr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge