Home / INFO / SIAPA FATIN LIYANA?

SIAPA FATIN LIYANA?

Nama penuh Fatin Liyana

Fatin Liyana adalah seorang gadis yang paling dicari di google search Malaysia pada tahun 2011. Di dalam data yang dikeluarkan oleh google zeitgeist, Fatin Liyana tersenarai di ranking ke-6 dalam kategori “Fastest Rising People” iaitu manusia yang paling dicari di Malaysia pada tahun 2011.

 

fatin liyana cun

 

Mungkin ramai yang tertanya-tanya siapakah Fatin Liyana, kali ini Ammar akan membongkar siapakah sebenarnya gadis yang bernama Fatin Liyana ini. Fatin Liyana merupakan pemilik blog http://honeykoyuki.blogspot.com/. Bermula sebagai blogger pada tanggal 5 Januari 2009, gadis cantik molek ini dikenali ramai apabila berjaya menarik minat pembaca setia ke blognya.

 

gambar fatin liyana4

 

Fatin Liyana merupakan pelajar jurusan perubatan di Universiti Padjadjaran, Bandung, Indonesia. Pada awalnya, Fatin menulis blog bagi mengabadikan kenangan pahit manisnya sepanjang berada di Indonesia. Pelbagai cerita pahit manis diceritakan pada blognya.

 

Antara cerita Fatin di blognya adalah:

“Paling menyakitkan hati segelintir peniaga sesuka hati menaikkan harga nasi ayam penyet daripada 7,000 rupiah (RM2.50) kepada 20,000 (RM7) walaupun harga asalnya tertera pada menu,” cerita Fatin.

 

Biodata Fatin Liyana

Setiap usaha pasti ada hasilnya, setelah 3 tahun laman blog http://honeykoyuki.blogspot.com/  kini mempunyai 33819 pengikut. Fatin Liyana gemar berkongsi tip kecantikan dan gaya hidup di blog miliknya itu. “Saya menulis blog sekadar ingin mengelakkan kebosanan bukan kerana populariti,” katanya yang pernah memperoleh pendapatan sebanyak RM2,500 sebulan daripada laman blog tersebut.

 

koleksi gambar fatin liyana

Terbaru, Fatin sedang menjalani latihan praktikal di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) di Cheras, Kuala Lumpur begitu mencintai bidang perubatan.

 

“Impian saya adalah untuk menjadi seorang yang boleh menyumbang sekurang-kurangnya kepada ibu bapa sendiri.“Menjadi seorang doktor adalah impian saya. Cita-cita itu terlaksana jika saya dapat menamatkan pengajian yang berbaki dua tahun lagi,” kata gadis berbintang Gemini ini.

 

siapa fatin liyana

BIODATA FATIN LIYANA

Nama Penuh: Nur Fatin Liyana Binti Asri

Umur: 22 Tahun (Sama umur Ammar)

Email: [email protected]

Senarai Top 10 Google: Ranking ke-6

URL Blog: http://honeykoyuki.blogspot.com/

Tarikh Mula Blogging: 5 Januari 2009

Status: Pelajar

Tempat Belajar: Universiti Padjadjaran, Bandung, Indonesia.

No comments

 1. :: Into The New World ::
 2. smart, intelligent, beautiful, and cute….. 😀

 3. cantik sangat

 4. mmang cun…
  peh!
  nikmat Tuhan…
  haha

 5. wanita yang cantik danbijak populer pullak tu , tapi siaap yang nak info kebahagiaan suami issteri baca Nikmatisteri.

 6. Dapatkan info mengenai suami sayang isteri sammpai mati di Nikmatisteri
  Petua suami suka duduk ruamh waktu malam

  Pertama
  Sediakan makan malam kegemaran suami
  Keuda
  pastikan rumang tamu bersih cantik
  Kedua
  Sediakan kopi lepasa 15 minit dia makan malam

 7. Subhanallah,,,,, cantik bgt! LUAR BIASA (y).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge