Home / Info / SUBHANALLAH!!! Ular Berkaki Empat

SUBHANALLAH!!! Ular Berkaki Empat

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca. Mungkin ini agak pelik tetapi itulah hakikat. Semakin lama semakin banyak berita aneh dan pelik yang sering kita dengari di kaca-kaca televisyen mahupun di dada akhbar.

Seekor ular mempunyai 2 pasang kaki (4 kaki) telah ditemui di Malaysia. Ular ini mempunyai panjang 10cm itu telah ditangkap hidup-hidup dan kini berada dalam sebuah makmal di sebuah universiti tempat untuk kajian lebih lanjut. Anda boleh melihat sendiri gambarnya di bawah:

Sumber

About Mat Selipar

Saya merupakan seorang insan biasa tetapi ingin menjadi luar biasa. Saya suka berkongsi cerita dengan anda semua... :). Untuk sebarang pertanyaan,permintaan atau komen bolehlah emelkan kepada saya di [email protected]

78 comments

  1. xkn ni anak mengkarung ke?

  2. gelinye..hahhaha..bijaknye Allah mncipta sesuatu..

  3. anak mengkarung laaa….kecik2 dlu byk aku tangkap bela..lama2 bdn dia jadi pendek n transform jadi real mengkarung.

  4. megkarung tu pe?

  5. sejenis kuih yg dlm nye inti kelapa..sedap di makan di waktu minum petang

  6. k fine..nymph btl aku ckp dgn bangla -.-

  7. CyiEnta NaDya

    neyh klu msk telinga~ huhuhu….. sejnis cacing + ular tnggal d tmpt sejuk n dalm hujan~ ne la ciptaan tuhan yg maha esa~.

  8. bro,aku gelak gila tgk kau reply..ahahahaah..yg pmpuan tu pun bengang je..

  9. Miftahul Khoir

    inilaa nme dye, ular kacuk,,,..

  10. Gopiech Adarulnafis

    confirm anak mengkarung..mase kcik2 dlu slalu main.

  11. seumur idup aku x pnah tgk mengkarung camnih walaupun anaknya, sebab umah sebelah aku bela binatang nih

  12. laaa…try cari telur mengkarung n bela…time dia menetas lg la xde kaki cam rupa cacing tp bersisik halus

  13. mcm mengkarung yg pnjg jew…..

  14. tugarang la ba tp nalanat..tu la nmpk mcm ular tu…hahaha..

  15. Randy Aretion

    ahahaha

  16. akhbar ne mncrita kn bnatang ne s'ekor ular brkaki 4.. tpi ada yg ckp mngkarung *klau x see you bca komen dorg d bwa, ada yg ckp mngkarung*.. apa ne yg mna 1 btul ne.. pning ouh.. ular + mgkarung = larung ( lar'ung ).. nha ne la nma bnatang ne ,, larung..

  17. mcm naga jer hgopenyer….

  18. uiyh ..? ada kaki'y ..bee ,,subahanallah

  19. bukan nye ular…ular pon x kenai ke.

  20. xkan mengkarung pon x tau…kat hutan bersepah.

  21. mengkarung cacat ni..hahhahah..

  22. bole gelak guling2 nih!!!!!!!!!

  23. admin bdk skolah tadika ke ape ni?

  24. dpt penampar dr perhilitan

  25. sebaik aku dok kampung kerinchi so kenal laaa

  26. haaa ko try jual kt bdk bodo ni…aku rase die nk bayar ko die siap jual maruah….hahaha

  27. Mohd Shahrizwan

    cicak pun dia panggil ular.. nampak sgt admin ni dr kecik duk depan pc je.. x main selongkar longkang n semak.. haha

  28. seriosly nie ular? aku pnh tgk haiwan nie merata2 kt tmpat aku.

  29. Syazwani Emran

    Aq selalu tangkap bende ni kat kilang aq… siap wat maen takot2kan bebudak ni lagi.. ni mengkarung der.. bkn ular..

  30. Hehehe..memang macam anak mengkarung pown..dlu kecik aq selalu tangkap bende ni..hihihi..lucu btl..

  31. mcm kacukan cicak obing jha taw…huhu.

  32. mengkarung toe sejenis binatang..
    kalau kami d sabah cakap cicak ubin

  33. tu mengkarung bkn ular laa! ape laa

  34. mengkarung la tu bongok.

  35. menatang tu mengkarung namanya…melambak kat rumah aku..

  36. Mengkarung ngan ulau pun tak kenal,ngaji makin tinggi,makin bodo….

  37. mengkarung tu boleh d makan ngan nyok kukoq

  38. Rupa macam Salamander sejenis ampibian.

  39. Irdina Senrose

    cicak kubin bah ni….banyak di umah makcik saya..ahahha…

  40. ni cicak la..sllu kt kebun sawit ade..

  41. marah lak dia…alolololo cute nyerrrr…. ^_^

  42. Wah.. Wah.. Wah..
    Blog ini bagus juga.. Tapi seringkali NGAWUR..
    salah satu hal adalah hewan ini..
    Ini Bukan Hewan berkaki Empat.. Melainkan Jenis hewan yang lain, yang sedang berkembang

    Di daerah jaWA TiMur dikenal sebagai hewan “Sego PEtEk”…
    Dia memiliki species sendiri

  43. Is it evolution???

  44. nie ank mengkarung la…mse kcik2 dlu slalu kjr, the la jlan 2 lju..

  45. Marc Hide Takizawa

    ni bkn ular la…(yg t'mampu dikomen, sbb serius benor kebiulan)…

  46. yang x tahan.. siap nk wat masuk dalam makmal lak tu.. huhu..

  47. Sebenarnya perkara ini tidak pelik langsung. Hanya orang tidak berilmu sahaja yang mengatakan binatang ini adalah ular berkaki empat sedangkan haiwan ini hanyalah seekor skink (mengkarung). Nak tahu lebih lanjut, Add saya. -_- , x_x.

  48. Memandai je, saya tak duduk kampung pun tau binatang ape ni , hehehe ;>

  49. Mane ade

  50. Have you ever seen a real snake?? If you do does the head look the same? Hehehe,

  51. I dont mean to be rude , I'm only asking you .

  52. Muhammad Satrio Pamungkas

    itu kadal bukan ular oon , kalo hewab yg kayak gitu w dah sering lihat di deket masjid SWT.

  53. Are Iff Black Ace

    tu bkan ular..tu mengkarong..nak tau muka mengkarong camna tngok muka korang bila kena tarik mengkarong.

  54. Tapi asal ekor dia pnjang sngat?

  55. aq hanya bs comment….
    ALLAH MAHA BESAR….
    tiada TUHAN SELAIN ALLAH…

  56. kowang ni lawaklah banglalah kuihlah, mengkarung tu ialah binatang kuning-kuning…macam mambang kuning jugaklah…hahaha…

  57. Jed EyeZarth :topik mengkarung tiba2 jd topik kuih pulak…

  58. mengkarung macam jenis cicak kak,, kelantan banyok nie.. search r kat google.. ado

  59. Dh ada kt zoo reptilia kt KL.

  60. Nurain Syamila

    mcm cicak!

  61. XD hahahaha Terbaek~~

  62. ini cicak mengkarong la wei…yg tk kenal mengkarong ni memang kesian la…untong aku dok kampong.

  63. ok la tu dari sepuloh kaki

  64. cite nak hot je kan.. ni bukannya ular gila,.

  65. wakakakakakaka sakit la dia

  66. kadal la ni,, mse kt bandung slalu aku tangkap tp ni jenis yg BKU (Binatang Kurang Upaye).

  67. ni mesti ular rogol cicak.

  68. Cicak beromen dgn ular..

  69. Jed Master hahhaha lawak bro..wat a ketawa pai kuarait mta ni..hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge