Home / Info / Sup Janin Manusia Di China

Sup Janin Manusia Di China

sup janin bayiSup Janin Manusia Di China

Satu trend yang merebak di wilayah Kwang Dong iaitu pengambilan sup herba janin manusia bagi tujuan meningkatkan kemampuan seksualiti dan meningkatkan kesihatan. Harga sup herba ini adalah sekitar 3000 – 4000 yuan (sekitar 580 US dolar) tetapi seorang pengurus kilang fabrik berumur 62 tahun yakin bahawa harga tersebut adalah sememangnya berpatutan. Sup ini dibuat dengan merebus (steaming and boiling) janin manusia bersama-sama dengan akar kayu perubatan yang tinggi nilai harganya serta ayam.

Pengurus kilang fabrik tersebut mengatakan bahawa ia menikmatinya secara rutin di restoran tertentu. Ia kemudian menunjuk isteri keduanya, yang baru berusia 19 tahun, dan menyatakan bahawa mereka dapat melakukan hubungan seks setiap hari. Sup janin manusia ini dikenali dengan nama tempatannya sebagai “Spare rib soup” (not sure what does it means by that, sejenis “sup iga” or something) dan ia tidaklah ada setiap hari.sup janin di cina

Seorang wartawan dipelawa oleh pengusaha kilang fabrik tersebut ke salah satu restoran yang menyediakan ‘Healthy Soup’ dan ia memperkenalkan tukang masak restoran tersebut. Kata laluan untuk ‘HealthySoup’ adalah BAIKUT. Tukang masak restoran menyatakan jenis makanan tersebut tidak mudah didapati kerana mereka tidak menyediakan ‘ready stock’ di dalam bentuk pembekuan sepertimana daging mentah yang lain. Tambahan lagi, makanan tersebut harus disajikan secara “fresh”, bukannya “frozen”. Tetapi kalau berminat,mereka akan menyediakan ari-ari bayi (plasenta) yang dipercayai dapat meningkatkan ghairah seksuali dan juga awet muda bagi pemakan.

Seorang wartawan di China mengatakan bahawa ia harus menunggu beberapa minggu sehingga terdapat janin bayi yang akan dibeli oleh pihak restoran daripada ahli keluarga yang ingin menjual janin bayi mereka yang akan dibuat sup tersebut telah tersedia. Kemudian terdapat satu pasangan yang pernah memiliki dua janin anak perempuan yang dijual pada pihak restoran tersebut sebelum ini. Ketika itu sang ibu sedang mengandungkan anak ketiganya, yang kemudiannya digugurkan juga ketika kandungan berusia 5 bulan setelah mereka mengetahui bahawa bayi tersebut adalah seorang perempuan lagi.sup janin manusia di china

Oleh kerana itu, mereka menghubungi pihak restoran dan menjual bayi yang sudah mereka gugurkan. Bayi yang sudah hampir tempoh matang kandungan (dalam erti kata lain sudah berusia 9 bulan) berharga sekitar 2000 yuan (sekitar 290 US dolar). Bagi janin bayi berumur 5 bulan yang digugurkan hanya berharga beberapa ratus yuan (100 yuan = 14.5 US dolar) sahaja. Jika hanya membeli plasenta bayi sahaja, dikenakan pembayaran beberapa ratus dolar juga iaitu sekitar 30 US dolar.

Setelah mendapat janin bayi yang dikehendaki, bersama² dengan pengusaha kilang fabrik, wartawan dan photografer pergi ke restoran tersebut untuk bertemu dengan tukang masak restoran berkenaan yang tanpa membuang waktu terus mengajak pelanggannya untuk pergi meninjau ke dapur. Di atas papan pemotong tampak jelas janin yang tidak lagi bernyawa itu. Tukang masak menjelaskan bahawa janin tersebut baru berusia 5 bulan, tidak dijelaskan berapa harga pembeliannya, yang pasti itu bergantung pada besar-kecil, hidup-mati janin tersebut dan sebagainya. Kali ini, harga sepinggan sup ‘Healthy Soup’ itu adalah bernilai 475 USD kerana stok janin sedang sukar untuk didapatkan.

Cara persediaan ‘Healthy Soup’, seperti yang diceritakan oleh wartawan berkenaan adalah seperti Pachan, Tongseng, Tongkui, Keichi, Jahe, daging ayam dan Baikut.gambar orang makan orang

Sambil mempersiapkan pesanan, dengan terbukanya tukang masak tersebut menerangkan bahawa janin yang keguguran atau di gugurkan, biasanya akan mati dan dapat dibeli hanya dengan beberapa puluh USD saja, sedangkan jikalau janin itu dekat dengan tanggal kelahirannya dan masih hidup, harganya boleh mencecah 300 USD. Urusan bayi itu diserahkan pada restoran dalam keadaan hidup atau mati, tidak ada yg mengetahuinya selain pihak restoran dan pihak keluarga yang menjualnya.

Kebanyakan bayi yang dibuat sup ini adalah daripada  janin bayi perempuan. Sikap masyarakat cina yang mengutamakan bayi lelaki daripada bayi perempuan antara penyebab mengapa kebanyakan sup janin manusia itu terdiri daripada janin perempuan. Maka apabila sesebuah keluarga mendapati kandungan mereka adalah jenis kelamin perempuan maka janin perempuan itu akan digugurkan dan dijual.

Wartawan tersebut melaporkan bahawa alasan terjadinya fenomena ini adalah kerana:

1. Orang Cina terlalu ambil berat terhadap kesihatan dan tenaga seks mereka berpandukan makanan exotic.

2. Pemerintahan negara China yang mengenakan syarat hanya satu anak dalam satu keluarga.

About Mat Selipar

Saya merupakan seorang insan biasa tetapi ingin menjadi luar biasa. Saya suka berkongsi cerita dengan anda semua... :). Untuk sebarang pertanyaan,permintaan atau komen bolehlah emelkan kepada saya di [email protected]

150 comments

  1. kejamnye wahai mnusia..nscaya azab yang pdih untuk mnsia yg zalim d akhirt klak….

  2. ei..selere plak dieorg nk mkn kn..

  3. bkn bayi btoi lah tu buatan.

  4. dye owang yg wt cm ny mmg xdew otak.

  5. bangang siot bdak bodo nie…360 770…

  6. YA ALLAH…………………………………………

  7. bek ko mkan orang je dr janin..

  8. Mohamad Shafik

    gooosshhh!

  9. Allahhuakbar..
    Yaallah, engkau hukum la umat2 yg melakukan kezaliman ini..
    aku bermoh0n pd mu Yaallah..Amiinn..

  10. Nur Azreen Zairi

    Gila btoi la..azab di neraka akan tiba..

  11. astaqfirullahhalazim, kejamnye manusia :(

  12. Muhammad Hazwan

    asal lak buatan??

  13. sial pnyeee ank hram pembuat kdai ny…
    BODO!
    BUKIMAK!

  14. giler btol la..kesian beby 2..huhu..pentingkn kesihatan diri sampai sgup mkn benda2 mcm 2..

  15. asem.. jijik nya… gk bakal ada yg beli kalau di indo.. itu sama aja kanibal.

  16. nice article tp penulis ni mcm x pandai BM. kelaut…

  17. wilayah Kwang Dong CHINA…..1 hari TSUNAMI datang pada kamu….klu x pun bulan 2 jatuh tpt kamu..

  18. Mudah mudahan manusia kejam ni, mati cepat.

  19. nauzubillah…

  20. x berperikemanusiaan! bodoh punya orang….sial….

  21. manusia zmn jahiliah pun xmkn bayi…

  22. ternyata masyarakat china sbagian ada yg binatang yya..
    otak.a cii boleh pinter, tppi gg bermoral bgt!

  23. Hasmah Hashim

    org tak tahu agama mmg mcm nie..pakai redah makan janji ada khasiatlah itu lah….itu dh kira makan daging manusia…ada juga org mcm nie di dunia..terutama di kawasan mcm tu yg ketandusan idea nak cipta resepi yg berkhasiat..ya allahhhh.

  24. Jack Zulhairi

    bleh salahkan kerajaan yg memerintah..sbb satu anak..dlm satu keluaga adoyai..budak tue tk bersalah kot.

  25. jaht molek org….gini..bkn manusia dah klu gini kite blh pgl….

  26. mewha zanne kucalana

    binatang pnyer org..untung aq bkn org cina..nk mkn pn tgk dlu ap bende…uiii org 2..lu yg mkn 2 ad ank bg mampuiii r…

  27. bodoh punye manusia,…knp x makan butuh ko sndri..

  28. ee…nape la dy0wg 2 bod0h sgt.
    kejam gler!

  29. Nur Ain Binti Hassan

    dunia dh hampir kiamat…manusia semakin kejam..tggulah, azab Allah pasti dtg..

  30. masyarakt china pada gg punya otak bgt cii!
    janin tuch juga manusia ciptaan yg Maha Pencipta!

    DASAR MANUSIA HEWAN!

  31. klo mao awet muda tuch pake cara yg laen !!
    bukan begini cara.a !!

  32. dah x de makanan lain ke nak makan. janin juga jdi menu utk kuat kan seks. ALLAH kurniakan manusia ada akal fikiran, tapi berfikiran lebih mcm binatang.

  33. memang Tuhan akan balas perbuatan mereka..lgsung x the keprimanuasiaan..

  34. Ini bukanmaknusia tp lbh tetok dari binatang..

  35. spe rasa2 nk buang ank tu bleh lah pegi china..haha..sakai btol ^^.

  36. Noor Arfeshah Khosim

    Allah….aku terkedu…xtau nk ckp…(TERKEJUT)

  37. ya allah ya tuhan ku aku memohon pada mu engaku laknat lah manusia seperti ini ak mohon pada mu ya allah ,,,,, ALLAH AKHBAR.

  38. gak punya OTAK ne ORANG2 cina!
    dah gk punya agama lagi apa?
    betol2 BIADAP!

  39. Iisshh! Btl2 dh jd haiwn buas… allahuakhbr…

  40. hahaha….
    sory, maklum lagi emosi…

  41. cina memg mkn orng,,,,dlm sjara pn mmg cina mkn orng..tula dorng smua putih,,,huahua

  42. YA ALLAH.. apa lah nak jadi ngan manusia ni..

  43. asyik makan seafood jer…awat takot ikan tak laku ker.

  44. Buduh punya manusia tiada 'otak' bkin meradang o……!!!!!!!!

  45. Naudzubillahiminzalik, sungguh mereka yang memasak dan memakan tidak berprikemanusiaan, semoga mereka yang berbuat segera bertobat…

  46. subhanallah..YA ALLAH.. DASYATNYE DORANG NIE..trgamak plak tkang msak tu msak janin tu,dh jdi bayi tul2,trang2 nmpk mnusia tu sggup plak die msak potong sume masyaallah..

  47. nanpak sedap jah klu bulih try best jugak bokali .

  48. org2 cina M'sia xmkn manusia..i2 psl dorg cntk2 n pandai2.
    Idop M'sia

  49. Org cina makan org, sebab tu putih???? Ala… pandai nyer dia ni!

  50. bangsat!!!!! mkan sup janin manusia untuk kuatkan tenaga batin tapi dah mengandung gugur kan kandungan apa guna makan sup janin manusia kalau tak mau anak yang dikandungkan…..nak kuatkan tenaga batin untuk mendapat anak bila mengandungkan anak perempuan gugurkan…..bagus tak perlu kuatkan benda tu……

    • ya…ya..mmg betultu.mcm tiada otak dan fikiran. aku rasakan dorangni kasi kuat tenaga batin dan lepastu setelah pregnent dorang yg makan itu janin anak dorg sendiri. jadi ketagih sudah mcm org gila jadi janin org pun di maunya,eee betul5 gila itu org kan.

  51. biasanya yg makan begituan org sinting, gila sex, sakit jiwa……dan tdk ada Tuhan dlm hidupnya.

  52. kejamnyaa! padan lh negara kamu slalu ditimpa bencana alam yg dasyat! langsung tak de sikap berperikamanusiaan!

  53. Khairi Zul Hilmi

    mmang gila la! xda pkiran bt0l!

  54. ya allah.. x sanggup ak tgk.

  55. yg mkan kira BINATANG LH..

  56. cina sungguh egois.sanggub mengorbankan nyawa yg tak berdosa demi kepentingan sendiri…sungguh tak punya hati perut mereka yg berbuat demikian..

  57. astaghfirullahul azim…. itulah kl manusia cm mikirin dunia gak mikir gmna matinya dia hanya bisa memenuhi kepuasan nafsu…. anjing lo pada, aq aja udah beberapa tahun nkah blom dkasih kturunan… tp u dikasih trz dibunuh…bener2 binatang orang2 china yg mlakukan tsb.

  58. Bner2 biadab ♈α᪪

  59. Ihhh…maaf ya buka aku ngatain orang china…orang china gak punya hati nurani..gak bermoral…

  60. Camelia Natasha Ahmady

    Gila

  61. kesian bayi2 tu…tak sempat melihat dunia…kejam betul orang china ni, bkn nk kesian tapi dmkan…

  62. Niknurulnazurah Nikkhalid

    kejamnya…. ap nk jd manusia skrg ni.

  63. Ummu Khair Amir

    mcm mana tabiat permakanan dia org.. mcm tu jugak la sikap x berperikemausiaan dorg.

  64. Ana Al'ya Sakura

    Arrggghhh…jijik.xda pedoman.YA ALLAH

  65. Astaghfirullahul azim….sememangnya dunia ini semakin hampir dgn hari kiamat….tidak hairanlah negara china sentiasa menerima malapetaka…waraallahualam….semoga hal seperti ini tidak berlaku di negara kita mahupun negara islam yang lain…

  66. astagfirullah, sadarlah hai mnusia,………
    tdkkah kau sadari, btapa susahnya seorg ibu mlahirkn anak,..

  67. Sampainye ati dieorg..

  68. Nia Crew Nda Urus

    nie lha org2x yg xda hati perut… ya allah, tlong lha Engkau hkum lha org yg mlakukan kzaliman ini scukup'ny….

  69. nia uloe y ada jembatang panjang ka. Yg kmu maksudkn ea?

  70. Nia Crew Nda Urus

    jan lha ba smpai d cni q0e bkomen. . . kita bkomen d luar jak ya?

  71. nia uloe y ada jembatang panjang ka. Yg kmu maksudkn ea?

  72. : Actually Sup Janin asalannya adalah dr Jepun. Org China kurang…most popular adalah Jepun…

  73. Nia Crew Nda Urus

    xtaw lha jgak. . .

  74. Ibu bapa yg bangsat Dan manusia paling kejam d dunia. Semoga d timpa balasan.

  75. YAALLAH engkau yg megetahui segalanya…amin..

  76. allah huakbar….memang xde otak la orang yg makan zanin ni…xde makanan lain ke yg di makan,, tunngugulah hari pembalasan wahaimanusia2 zalim……

  77. Uiksss.. Scary nya.. Apa nak jadi laa manusia nih..

  78. ishhh . . xde aty prut lngsung !! !

  79. Manusia yg x berhati perut.benci mak melihatnya

  80. Ya Allah…x sgup nk tgk.kenape lah pkiran dieowg terlalu cetek…sgt taksub dgn bnde2 cm ni….

  81. aku harap orang yg zalim ni diberi balasan yg setimpal dgnperbuatan mereka…tenggelamkanlah mereka kedalam perut bumi MU YA ALLAH.

  82. Tak ada hati langsung,mereka yang terlibat dlm bidang ini iaitu jual beli rahim bayi.Mereka ni panjong kepala(potong) di tengah jln biar semua org tau.

  83. salahkan orangnya bukan suku…
    trims^^

  84. inilah ciri" manusia pada akhir zaman..
    tidak memiliki moral dan hati nurani.

  85. hati" kalo comment..^^

  86. Mohamad Hafis

    apa la buat mcm nie…

  87. LAKNATULLOH!

  88. Gideon Steven

    Menjijikan Cuihhh….

  89. Hanya untuk memuaskan nafsu seks saja mesti berbuat keji mcm ni..Sungguh terlalu..

  90. Fritalya Yuliastrid

    ya Allah, mpe miris liatnya.. secara aq lg hamil :(

  91. gamak dan kejamnya manusia zaman skarang.

  92. haihh… tidak mengapa la.. kafir zimmi la mereka, melainkan mereka kufur, maka terimalah mereka azab yg amat pedih nanti.

  93. Orang Islam harus menjaga tutur kata, mereka kafir, logik jika mereka berdosa tp kita yg Islam namun byk berbuat dosa? bukankah kita lbh teruk jika begitu?

  94. Aisyah Ridzuan

    gelinyer….yg lebih kejam…janin pompuan pulak tu…sedarlah wahai manusia…engkau juge dari perut ibumu…sedar2 larr…astaghfirullahalazim.

  95. Jika terlepas daripada ajaran yang sebenar,kembalilah manusia itu ke zaman jahiliah.Jika dulu bayi perempuan di tanam hidup-hidup kini direbus dan dimakan…ini semua jalan Syaitan,sesat yang amat sangat.

  96. manusia mkn manusia mcm mna klau dia yng kena mkn nnti.pdn muke kah kah kah kah..pui! jahanam punye manusia!

  97. masyallah…pe la nk jd….

  98. gilak ni lebih parah dari binatang.,.,.
    apa lah isi otak nya niiii.
    mcm tak ada makanan lain aja.,..

  99. Maniss Manissa

    astagfirullalazim..pntas la d buletin utama d siar'n CHINA nie ari2 jak b'laku kejadian buruk..cz k'bnykn manusia'y xda pedoman HIDUP!

  100. Wan Nor Azilahll

    Eiiiiii.gila betul.

  101. celakaa puak2 kapir laknat nih…bodoh

  102. ntang ape cine…agok2 ar setang…dunie aemg btol2 akhir zman…

  103. TUNGGU JE LAH PEMBALASAN YANG AMAT PEDIH LAGI AZAB DISANA NANTI

  104. Ya Allah, korg lebih pentingkn kekuatan hubungan seks dri nyawa mnusia??? org mcm ape ni!!!!! ;(

    • qiqi akupun sedih dan mcm mau nangis jua bila tengok dorang buat begitu. terlampauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. mudah mudahan dorg ditimpakan bala.

  105. renesmay chia

    not all chinese people like that….

  106. kejamnya… !!

  107. anjiang orang cina,,,,
    gak ada otak nya, janin pun di makan,,,,
    nanggung makan aja tu sama orang tua nya !

  108. npala ada mnusia mcm ni sggup mkn organ mcm dri sndri..xda mknan,jgn la mcm 2..aduh2..ada jga yg komen ckp mkn org blh jd putih..so u hitam la?huhuhu

  109. teruk btl lh dia org ni,smpai hti watcmtu kat baby x berdosa tu,yg wat bnda bodoh mcm tu,org cina yg xde otak,x brprikemanusiaan,dan zalim.tapi tak semua org cina yg buat mcm tu,x smua org cina zalim,mcm yg ko org fikir kan…so hati2 klau nk ckp,jgn ckp ska hati je…….

  110. ape nak kata ye klu manusia jenis ini…

  111. x sanggup aku tengok lagi….

  112. ya allah..
    makin gila aja ulah orang…
    janin tak bersalah menjadi korban..

  113. BETULKAN..??!!

    MANUSIA SUDAH LAMA BIADAB,NAH SEKARANG TINGGAL HEWAN/BINATANGNYA YG BERADAB

  114. Azian Idawarty Aida

    Kenapalah sampai makan janil dak x dak makanan lain dah ke kt dunia nie yaallah..x sanggup sy nk tgok.

  115. dah x de benda ke depa ni nak m’cekik…janin pon jd nak mkn…pe jenis manusia entah la…hairan aku tgk….p’gotor pye org…syukur aku jd org islam..amim

  116. kesiankan baby

    manusia swekarang semkin takde otak..Ya ALLAH..semoga mereka yang kejam berhati binatang akn dapat ney dapat pembalasan..aminn..sedap2 jerw korang makan baby 2..baby 2 manuasia,buakn binatang..cuba korang plak yang kene makan macam 2 kene potong,kene rebus kne lahap macam baby 2..apa rase,..?? bangang takder otak………!!! penting kn tenaga batin,gle seks punya orang! bodoh..!!!

  117. anjenk nie orang
    gak manusia lagi nie
    di makan bayi
    aihh
    gue sumpahin makin hancur mukak lo
    bukannya awet muda
    ingat itu
    yg makan bayi
    gak berperi kemanusiaan

  118. soleha zinnirah

    x ngeri k mkn diri sndri? dh x de daging k kat dunie ni? nk muntah tgk. sian janin tu.

  119. yes what, these group of people can eat anything under the sun, except stone and wood! Real communists!!! and barbari!!!

  120. Fahruzy hasibuan

    Tak kusangka ada org seperti itu di dunia ini,
    tega sangat org tuh,
    apa yg ada didalam pikiran orang tuh?
    YA ALLAH HUKUMLAH ORANG ORANG ITU…

  121. not all chinese ppl like dat, k…. dun condemn all chinese… just some idiot never care for the new life…

  122. benny pangazou

    manusia akhir zaman…..kalau begini mungkin kta berada d dunia purba skrang dan kemungkinan dunia akan tamat….makin moden dunia skrang makin sempit pemikiran manusia…..sampai tak tahu bezakan yg mana boleh d makan dan tidak..allah saja yg maha tahu allahualam….

  123. nk try msk rendang arr.. mesti sedap.. gegegege

  124. Eiiiii , ada my friend from England ckp kat England ada sorg doctor tu , dia nk ubat pesakit yg ada headache , dia pergi potong kepala pesakit tu , cuci otak dia , urut2 otak dia ….. Eiiiii , pastu ada org tanya Gabriel tu , kenapa doctor tu buat cmtu , dia ckp ‘Because shes crazyyyyyy !!’

  125. banyak lagi makanan yg boleh dimakan, janin juga dipilih,, kejam..
    Adib Site recently posted…Cara Tukar Favicon BlogspotMy Profile

  126. bodoh….setan semua..xda akal

  127. hai manusia akhir zaman,dah nak kiamat

  128. x kesian ke….x pikir ke sebelum buat

  129. sudah menjadi bangsa kanibal…..Astagfirullahaladzim…..

  130. astagfirullahaladzin…

  131. astagfirullahaladzin…

  132. Manusia kanibal dasar gila

  133. Manusia kanibal dasar gila

  134. Ini kerja gila. TapiChina ada satu masalah yang menjadikannya berleluasa bahkan menjadi pendorong pula. Saya ada baca di China setiap keluarga kena ada sepasang orang anak saja. Sebab diorang ni rakyatnya di tempat pertama atau kedua paling ramai di dunia selain India. Tp aku tgok India tak ada pun makan janin.Adeh..
    Afym recently posted…Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Tadbir DiplomatikMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge