Home / Cinta / Tanda-Tanda Dia Ikhlas Menyintai Kita

Tanda-Tanda Dia Ikhlas Menyintai Kita

 

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca coretan kasih suci.

Dalam percintaan adakalanya kita curiga akan kasih sayang si dia. Terasa sangat takut cinta yang diberi dipermainkan dan akhirnya diri sendiri akan merana kelak. Zaman kini cinta bagai tiada erti bagi sesetengah pihak tak kira lelaki mahu pun wanita. Begitu sukar mencari cinta yang ikhlas yang kekal abadi selamanya.

Bagaimana nak tahu si dia benar-benar ikhlas menyintai kita?

1. Perhatian

Dia sentiasa memberi perhatian pada kita terutama saat kita memerlukan dia. Apabila kita mengalami kesakitan atau kesusahan dia sentiasa memberi sokongan dan perhatian serta kata-kata semangat.

2.Menerima seadanya

Dia sedia menerima kita seadanya, menerima baik dan buruk kita. Tak mengira tahap pelajaran dan pendapatan kita malah dia tak ambil kisah kisah lalu sejarah hidup kita yang mendukakan. Dia sedia buka lembaran baru apabila bercinta dengan kita

3.Jujur

Sentiasa si dia jujur dalam pergaulan sehariannya. Tak pernah dia cuba menyembunyikan apa saja aktiviti dia bersama sahabatnya di luar sana.

4.Rahsia

Dia tak pernah berahsia apa saja dengan kita. Kisah pekerjaan, keluarga, teman, dan apa saja semuanya dia kongsi bersama kita. Berhati-hati jika pasangan cuba berahsia kerana terlalu ramai antara kita tidak tahu rumah dan tempat kerja kekasih mereka lebih-lebih lagi bagi mereka yang berkenalan di alam maya di blog, facebook atau dia twitter.

5.Pandangan Kasih Sayang

Jika dia ikhlas menyintai kita pasti kita tahu dari renungan matanya terhadap kita. Pandangan kasih sayang akan terus sampai ke hati. Bukan terasa hambar dan beku . Debaran akan terasa saat mata bertaut antara kita dan dia.

Moga kita sentiasa dapat mengenal pasti adakah si dia benar-benar menyintai kita seikhlasnya atau sekadar suka-suka sahaja. Terlajak perahu boleh diundur terlajak sayang merana diri.

Berkasih sayanglah dengan cara yang ikhlas dan halal. Jika kita ikhlas menyayangi seseorang lakukanlah berlandaskan hukum agama kita. Lalalkan yang haram dan lakukanlah kerana Allah, wallahualam.

 

 

About Kasih Suci

12 comments

  1. 2 gan 5 jew em yg len x dy bnyak rahsia gan aq n x jujur aq x suka jantan x jujur gan aq aq benci laki2 cam tu aw.

  2. Thx for info..nie blog saya silalah lawat thx :) http://makcikdomokun.blogspot.com/.

  3. pernah rasa situasi nie,, but now shes gone,,

  4. emm 50-50 hahaa.

  5. macam mane bro dia org keje bagus sy ni ape lah..
    tapi 1 sampai 5 ade cume 4 je dia bayak rasia dari sy macam mane yes.

  6. hmm ,,,thnks 4 thiz statement …u all folow la blog i yee :)
    http://memineaisyah.blogspot.com

  7. ouh realy ? so pity on u ..sbr kk

  8. mang ngh bsbar jew nie,, =)

  9. good … u still ave time to find new else k ..be a patient guy la …insyallh mybe u got more better from now k :)

  10. insyaallah,, im waiting 4 magic woman,, =)

  11. emp…
    susah. susah….
    xkenal mka xcinta dah bercinta makin x kenal…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Close