Home / Info / Tips Dan Cara Memakai Perfume Yang Betul

Tips Dan Cara Memakai Perfume Yang Betul

 

Tips Dan Cara Memakai Perfume Yang Betul

 

Hye semua.
 
kalau dah namanya perempuan, mestilah kena wangi 
betul tak?.. :
 
jadi aku cadang nak kongsi tips pakai perfume bagi tahan lama.
 
 
1. kalau kita nak bagi perfume/ minyak wangi yang dipakai tahan lama,
sapu/ spray kat 3 tempat ni:
- pergelangan tangan (nadi)
-leher
-belakang telinga 
 bahagian badan yang lain tidak digalakkan sebab bau tu akan rosak apabila bercampur dengan bau peluh.
 
2. kalau boleh, jangan spray terus ke baju. (ni aku pun selalu buat !) .hee.. . 
perfume seharusnya di sembur pada badan yang lembab contohnya selepas mandi.
hakikatnya bau wangi tu cuma lah sekejap,lama-lama baju korang yang akan rosak .
 
3. pakai perfume dengan losyen dan gel mandian. ni pun adalah 1 cara lain bagi memastikan perfume dipakai tahan lama. tp janganlah perfume dior, losyen nivea, mandian lulur mustika ratu. ok, kita tengok bau yang mana menang.. oppss, lari tajuk. haha.. 
 
4. pakai perfume original. tak payah explain kot?..
 
~cara nak detect perfume ori ialah dengan cara goncang botol tu. 
kemudian perhatikan buih2 dia. kalau buih tu cepat hilang, maksudnya yang tu TIDAK original. 
original lah perfume itu jikalau banyak buih dan lambat hilang. 
 
sekian. 

About Luna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Close