TMJ Dedah Bukti Penyelewengan Tan Sri Ketika Teraju TRW

TMJ Dedah Bukti PenyelewenganTMJ Dedah Bukti Penyelewengan Tan Sri Ketika Teraju TRW

Nampaknya “peperangan” antara TMJ dan Tan Sri Annuar Musa belum lagi sampai ke penghujungnya. Terbaru, melalui sumber dari laman facebook JOHOR Southern Tigers, Tengku Mahkota Johor(TMJ) Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim mendedahkan beberapa bukti penyelewengan yang dibuat oleh Tan Sri ketika beliau menerajui pasukan The Red Warrior(Kelantan).

Dengan pendedahan itu ianya dilihat suatu tamparan besar buat Tan Sri yang juga merupakan Pengerusi Majlis Amanah Rakyat(MARA).

Melihat posting yang dibuat itu sudah pasti kita semua dapat menjangkakan Tan Sri yang dimaksudkan adalah Tan Sri Annuar Musa yang juga merupakan bekas Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan(KAFA) sebelum ini.

Ikuti posting penuh yang dibuat oleh TMJ di bawah ini…

TAN SRI, DARIPADA INGIN MENGAMBIL KESEMPATAN DENGAN KEJAYAAN FAIZ SUBRI LEBIH BAIK LUANGKAN MASA UNTUK JELASKAN MENGENAI TAJAAN PELABURAN MARA DAN UNIKL IAITU DUIT RAKYAT

Saya telah menjangka lebih awal lagi tentang kemenangan Faiz Subri pasti akan mendapat perhatian individu-individu, terutama sekali ahli-ahli politik yang ingin melonjakkan kembali reputasi mereka yang sedang merudum. Pertama, kepada Tan Sri yang sentiasa tidak berpuashati kepada saya dan seorang menteri yang kononnya turut ingin menumpang populariti dengan kejayaan Faiz Subri mengatakan saya angkuh dan sebagainya. Biar saya selesaikan mengenai Tan Sri terlebih dahulu. Selepas ini, saya akan suruh menteri yang pernah mabuk datang mengadap saya untuk menerangkan kepada rakyat Malaysia siapa wanita yang berkerja di sebuah syarikat di Johor. Ingat, jangan dikejutkan harimau yang sedang tidur. Saya tidak kacau orang, jadi jangan menggangu saya.

Guna Duit Rakyat Untuk Pasukan The Red Warriors

Baiklah, untuk Tan sri terlebih dahulu. Sebelum menggunakan kejayaan Faiz Subri untuk populariti anda dengan mengatakan saya angkuh kenapa tidak Tan Sri juga tampil memberi keterangan mengenai duit tajaan daripada Pelaburan Mara dan UniKL yang dipaksa untuk menaja pasukan The Red Warriors.

Sewaktu ekonomi negara tidak begitu baik dan banyak pemotongan di sana sini, masih tergamak Tan Sri menggunakan duit rakyat untuk pasukan The Red Warriors yang mana Tan Sri sendiri merupakan Pengerusi Mara. Tidak cukup dengan Pelaburan Mara yang Tan Sri paksa, UniKL juga turut menjadi mangsa. UniKL terpaksa mengurangkan biasiswa pelajar-pelajar Malaysia dari RM2 billion kepada RM1.3 billion bagi tahun 2016 tetapi Tan Sri telah menggunakan kuasa untuk memaksa mereka menaja pasukan TRW pada tahun itu. Mohon Tan Sri jelaskan ke mana hala tuju pelaburan Mara dan UniKL tersebut yang merupakan wang rakyat.

Akhir sekali, pesanan saya kepada Tan Sri dan menteri berkenaan, jangan lupa beli jersi baru JDT 2017 yang akan dilancarkan pada malam ini.

Sumber Asal: Duli Yang Amat Mulia Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim(TMJ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
PRchecker.info