Tonton Live Streaming Keputusan Kelantan vs Pulau Pinang 15.4.2017 Liga Super

Keputusan Kelantan vs Pulau PinangTonton LIVE KLIK SINI

Tonton Live Streaming Keputusan Kelantan vs Pulau Pinang 15.4.2017 Liga Super


Keputusan Kelantan vs Pulau Pinang. Bertarikh 15 April 2017, sabtu, 9.00 malam saksikan perlawanan Liga Super Malaysia 2017, Kelantan menentang Pulau Pinang secara langsung di halaman ini.

Perlawanan diantara Kelantan menentang Pulau Pinang ini akan berlangsung di Stadium Negeri Pulau Pinang, Batu Kawan. Sepak mula perlawanan dijangka bermula pada jam 9.00 malam waktu Malaysia.

Kedudukan Liga Super 2017 setakat ini, Kelantan berada di kedudukan ke-6 liga manakala Pulau Pinang kedudukan tercorot liga iaitu ke-12. Namun, jika Pulau Pinang menang pada malam ini sudah pasti berjaya mengutip 3 mata penuh dan kedudukan liga untuk pasukan ini semestinya sedikit naik.

Perbezaan mata antara Kelantan dan Pulau Pinang setakat ini adalah 7 mata. Ketika ini Kelantan mengutip 12 mata berbanding Pulau Pinang 5 mata. Kelantan jauh meninggalkan mata di depan Pulau Pinang.

Melihat kedudukan kumpulan dalam Liga Super 2017 sekarang ini, Johor Darul Takzim(JDT) selaku pendahulu liga dengan 20 mata, Pahang dan Kedah masing-masing berkongsi 19 mata dimana Pahang ke-2 dan Kedah ke-3 liga.

Dalam perlawanan yang berasingan, Johor Darul Takzim(JDT) juga bakal beraksi pada malam ini 15 April 2017 dengan menentang PKNS FC.

MISI MENGEKALKAN KEDUDUKAN SELAKU PENDAHULU LIGA DAN REKOD KEBAL STADIUM LARKIN

Selain mengekalkan rekod tanpa tewas Harimau Selatan di Stadium Tan Sri Dato’ Hj Hassan Yunos, Larkin, Johor ini dalam saingan Liga Super sejak 2013, kedudukan sebagai pendahulu juga perlu dikekalkan memandangkan jumlah mata yang tidak jauh dengan pasukan di tangga kedua dan ketiga. Mampukah JDT mempertahankannya? Semoga kehadiran penuh para penyokong pada hari Sabtu ini mampu menambah suntikan semangat buat mereka. Luaskan Kuasamu Johor.

Berikan Sokongan Kepada Pasukan Liga Super 2017

Ayuh beramai-ramai hadir menyaksikan perlawanan ini sambil memberikan laungan semangat dan sokongan sebagai penyokong.

Bagi sesiapa yang tidak dapat hadir di stadium, jangan lupa untuk saksikan perlawanan ini secara langsung di televisyen(jika ada siaran) dan secara live streaming online. Pautan live streaming akan dimasukkan ketika berlangsungnya perlawanan Kelantan vs Pulau Pinang malam ini.

Dibawah adalah kedudukan terkini Liga Super Malaysia 2017.

Kedudukan Terkini Liga Super Malaysia 15 April 2017

Tonton Online Live Streaming Kelantan vs Pulau Pinang 15.4.2017

Para penyokong bolasepak tempatan juga boleh menonton online perlawanan antara Kelantan vs Pulau Pinang 15 April 2017 di www.tonton.com.my(jika ada live).

Selain itu anda juga boleh menonton perlawanan ini secara atas talian di pautan yang disediakan di bawah ini:

Link 1

Link 2

Link 3

Link 4

LIVE Keputusan Kelantan vs Pulau Pinang 15 April 2017

Keputusan terkini perlawanan Kelantan vs Pulau Pinang adalah seperti dibawah. Keputusan akan dikemaskini semasa perlawanan bermula dan tamat.

Kelantan 51 Pulau Pinang

(*perlawanan telah tamat)

Close

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

PRchecker.info