CONTOH SURAT BERHENTI KERJA

contoh surat berhenti kerja.jpgCONTOH SURAT BERHENTI KERJA

Untuk artikel kali ini, penulis ingin berkongsi cara bagaimana untuk menulis surat berhenti kerja. Contoh surat berhenti kerja/contoh notis berhenti kerja Bahasa Melayu dikongsi dalam artikel kali ini.

Kebiasaan ramai yang ingin berhenti kerja tetapi tidak tahu bagaimana untuk menulis surat berhenti kerja dalam bahasa melayu ataupun bahasa inggeris. Ada juga antara kita yang tidak pernah ingin tahu cara untuk menulis surat berhenti kerja. Pada masa memerlukan untuk menulis surat resign mulalah meminta tolong dari kawan-kawan.

Sebenarnya untuk menulis surat perletakan jawatan atau berhenti kerja ini adalah sungguh mudah dan cepat. Hanya mengikuti beberapa format penulisan surat anda mampu menulis sendiri surat berhenti kerja.

Kali ini penulis ingin berkongsi contoh surat berhenti kerja sebab sambung belajar. Berikut  di bawah adalah contoh surat berhenti kerja. Anda boleh “COPY PASTE” contoh ini dan ubah sedikit ayat yang bersesuaian dengan surat yang anda ingin tulis.

AHMAD MUSLIM,

LOT 1989 LORONG ALOR LIAT, TAMAN PANJI ALAM,

43300 SERI KEMBANGAN,

SELANGOR DARUL EHSAN

___________________________________________________________________________________

PIZZA HUT SDN BHD,

GIANT SEKYEN 13,

4000 SHAH ALAM,

SELANGOR DARUL EHSAN                

                                                                                                                                     15 Januari 2014

Perkara: Notis Berhenti Kerja

Merujuk kepada perkara di atas, saya AHMAD MUSLIM ingin memaklumkan kepada Tuan bahawa saya ingin berhenti kerja atas sebab tertentu mulai 30 Januari 2014.

2. Untuk makluman Tuan, tujuan saya ingin berhenti kerja adalah kerana sudah mendapat surat tawaran untuk menyambung pelajaran di sebuah IPTA.

3. Diharapkan pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya ini dan segala jasa baik dan kerjasama dari pihak Tuan sepanjang saya berkhidmat di sini. Sekian, terima kasih

Yang benar
……………………………………………
(AHMAD MUSLIM)
I/C NO: 891015-13-9423

Close

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

PRchecker.info