Nitizen Persoal Isteri Faizznur Bergaya Dengan Beg RM16,000

Nitizen Persoal Isteri Faizznur Bergaya Dengan Beg RM16,000Nitizen Persoal Isteri Faizznur Bergaya Dengan Beg RM16,000

Semalan viral di media sosial adik mangsa nahas DUKE pecah amanah dan ambil RM300k duit hasil derma orang ramai yang disalurkan ke akaun banknya.

Dalam kejadian menyayat hati itu, pasangan suami isteri, Fairuz Nizam Husain dan Nova Safitri Azhari serta anak bongsu mereka, Nur Firuza Annisa, tujuh bulan maut meninggalkan dua anak mereka, Nur Firuza Amira; 8, dan Nur Firuza Aqila; 4, bergelar anak yatim piatu.

Malangnya, dikhabarkan insan yang dipertanggungjawabkan untuk menjaga dan menguruskan 2 anak kecil ini khianat darah dagingnya sendiri. Sejumlah RM 300,000 sumbangan orang ramai kepada 2 anak kecil itu hanya RM 12,000 sahaja yang diterima oleh mereka.

Menjadi pertikaian hari ini ialah bila mana kakak kedua Allahyarham Fairuz, Yusnida Husain; 48, telah mengadakan sesi sidang media mendakwa adik bongsunya, Muhammad Faizznur Asyraf Husain ‘pecah amanah’.

Hari ini timbul pula isu dimana nitizen mempersoalkan isteri kepada Faizznur yang bergaya dengan beg tangan mewah yang dianggarkan berharga RM16,000.

Ratusan komen dari nitizen yang menyerang Faizznur dan isterinya Myraa Kasim di facebok.

Setakat ini, Faizznur telah mengeluarkan satu kenyataan di laman facebook miliknya sebagaimana di bawah:

Assalamualaikum kepada semua sahabat dan juga rakyat malaysia. Di dalam keadaan genting sekarang saya bersyukur kerana ada yang membuat tohmahan serta cacian kepada saya dan keluarga tanpa memberikan saya ruang untuk membela diri.

Walaubagaimanapun,saya membuat keputusan untuk membawa pertuduhan fitnah ini ke muka pengadilan dan bertindak untuk tidak membuat sebarang kenyataan di media massa kerana saya dinasihati oleh peguam untuk menghormati prosiding prosiding mahkamah yang sedang berjalan.

Justeru itu saya mohon untuk rakyat malaysia untuk memberikan ruang saya dan keluarga yang difitnah ini untuk membela diri di muka pengadilan.

Kes fitnah ini akan dibawa ke mahkamah kerana mahkamah merupakan satu platform yang akan memberikan keadilan bagi menganalisis setiap permasalahan berdasarkan bukti-bukti yang sahih. Media sosial bukanlah medium terbaik untk merungkai permasalahan ini dan kita serahkan badan kehakiman yang dihormati untuk menilai kes ini secara tulus.

Close

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

PRchecker.info