Surat Terbuka Heliza Helmi Kepada Safiey Ilias Yang Membuatkan Ramai Insan Berlagak Suci Kelu

Surat Terbuka Heliza Helmi Kepada Safiey IliasSurat Terbuka Heliza Helmi Kepada Safiey Ilias Yang Membuatkan Ramai Insan Berlagak Suci Kelu

Penat Jadi Baik, Akhirnya Safiey Ilias Tekad Jadi Pondan Semula BACA SINI

Luahan Panjang Lebar Safiey Ilias Selepas Mengaku Jadi Pondan Semula BACA SINI

Susulan tindakan Safiey Ilias yang mengumumkan kembali menjadi pondan, seorang artis ini turut tidak ketinggalan menulis surat terbuka kepadanya.

Surat terbuka Heliza Helmi buat Safiey Ilias ini sungguh menyentuh perasaan dan membuatkan ramai insan yang berlagak suci kelu tidak berkata-kata.

Zaman sekarang ini ramai orang suka menghukum tetapi tidak ramai yang memberi semangat dan nasihat. Tindakan sesetelah pihak yang selalu menghukum orang sangat mengecewakan Heliza Helmi.

Heliza Helmi dalam surat terbukanya turut menyentuh perangai sebenar orang kita yang dilihat sering menghukum.

Baca luahan dari Heliza Helmi ini…

Bismillahirrahmanirrahin. Assalamualaikum wbt Safiey Ilias. Semoga sentiasa dalam rahmat dan kasih Allah swt, Aamiin.

Ni kali pertama Kak Ija kirimkan mesej pada Safiey Ilias. Safiey apa kabar? Moga Safiey sihat hendaknya, Aamiin.

Pertama Kak Ija nak ucapkan terima kasih sangat sangat kerana Safiey banyak memberikan kami kesedaran, di mana kami ni, ada buat silap, ada kekurangan diri sendiri, banyak tutur kata, penulisan kami tidak kami jaga sehingga menyebabkan Safiey tersinggung. Maafkan kami Safiey.

Kak Ija selalu baca post post Safiey, selalu bagi motivasi sampai Kak Ija kagum MasyaAllah, memang kuat Safiey ni. Sungguh! Kami kagum dengan anda yang sentiasa memberikan kami inspirasi dan motivasi, kami pun tak mampu nak jadi hebat macam Safiey. Terima kasih Safiey sebab selalu bagi kami semangat dalam hidup kami. BarakAllahu Fiik.

Dan sebenarnya ada sekali tu Kak Ija dijemput untuk satu program Forum ni dimana, kita akan digandingkan dalam forum tu. Masa tu seronoknya dan tak sabar nak berforum dan mendengar perkongsian dari Safiey, namun kita merancang Allah juga merancang, sebaik baik perancang adalah perancangan Allah, Safiey tak dapat turut sama dalam forum. Tak apalah, mungkin ada rezeki lain in sha Allah

Safiey, betapa kami semua memerlukan doamu untuk kami juga menjadi orang yang baik dan semakin baik di sisiNya, kami juga insan pendosa. Kami sendiri banyak khilaf, kelemahan, dan kami sendiri pun kena cermin diri kami sendiri. Orang macam Safiey dan kawan kawan Safiey banyak bagi kami sedar yang banyak kelemahan kami kena perbetulkan. Terima kasih menjadi asbab untuk sedarkan kami.

Jom kita sama sama berjemaah saling bantu membantu, menyokong, saling mendoakan, berkata yang baik baik, kita sama sama minta Allah jaga kita semua dalam rahmat dan kasih sayang-Nya sehingga nafas terakhir. Aamiin. Safiey, kami sentiasa ada bersamamu, doa kami mengiringi.

Safiey, Kak Ija yakin Allah sayang Safiey sangat-sangat. Begitu juga dengan kami semua. Betul kan sahabat semua?

Andai perjuangan itu mudah,
Pasti ramai menyertainya,
Andai perjuangan itu menjanjikan kesenangan,
Pasti ramai yang tertarik padanya
Tapi hakikatnya perjuangan bukan begitu,
Turun naiknya,sakit pedihnya,
Umpama kemanisan yang tidak terhingga,
Andai rebah, BANGKITLAH SEMULA,
Andai terluka, INGATLAH JANJINYA

Tulis Heliza Helmi di laman facebook miliknya.

SUMBER: HELIZA HELMI

Comments
  1. Hakim Mahmud |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

PRchecker.info
error: Content is protected !!